israel

Nieuws

25 juni 2019 door Israel Today

Wachttoren uit tijd van Hizkia opgegraven: 'Bewijs Bijbelse historie'

Een bijzonder bericht uit Israël. Volgens Israel Antiquities Authority is er namelijk een wachttoren opgegraven door soldaten die uit de tijd van Hizkia komt. De wachttoren zou eeuwenlang van het leger van Juda zijn geweest, zo meldt Israel Today. Het is volgens het medium een bewijs voor de Bijbelse historie.

De toren dateert uit de tijd van de Joodse koning Hizkiah, die in de achtste eeuw BCE over Juda regeerde, en werd volgens archeologen gebruikt om boodschappen over te brengen met behulp van de in de Bijbel genoemde vuurbakens.

In de Bijbel worden bakens, of, in de taal van die tijd, 'zuilen', meerdere malen genoemd. Zo wordt in het verhaal van de concubine in Gibea het gebruik van rook pilaren beschreven: De Israëlieten hadden met de hinderlaag geregeld dat ze een grote rookwolk uit de stad zouden laten opstijgen, en dan zouden de Israëlieten de tegenaanval inzetten. De Benjamieten waren begonnen met slachtoffers te maken onder de Israëlieten (ongeveer dertig), en zij zeiden: 'Wij verslaan hen, zoals in de eerste veldslag'. Maar toen de rookzuil uit de stad begon op te stijgen, keerden de Benjamieten zich om en zagen de hele stad in rook opgaan (Rechters 20:38-40).

De profeet Jeremia beschrijft ook de manier waarop de signalen werden doorgegeven: 'Breng u in veiligheid, nakomelingen van Benjamin, uit het midden van Jeruzalem! Blaas de bazuin in Tekoa, geef een vuursignaal af boven Beth-Cherem! Want er ziet onheil neer vanuit het noorden, een grote ramp!' (Jeremia 6:1).

Reacties

De joden leveren het bewijs voor de bijbel ...sure ! Voor elk bewijs kan ik 10 anderen vinden die dat zullen tegenspreken en met betere argumenten.....helaas het is niet anders... jullie zullen moeten geloven want het bewijs is veel te mager en geeft de atheïsten en andere theïsten het voordeel.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify