Bidden

Nieuws

25 juni 2019 door Geerten van Breugel

Zweedse gemeenteraad verbiedt bidden tijdens werk- en schooltijd

De Zweedse gemeenteraad uit het dorp Bromölla heeft het verboden om tijdens schooluren en werktijd te bidden in verzorgingshuizen, scholen en overheidsgebouwen. De Zweedse krant Kristiansbladet beschrijft de mening van de conservatieve Democrats Party uit de gemeenteraad: "Burgers hebben het recht religieuze uitdrukkingen te vermijden."

In het beleid, aangenomen door een meerderheid in de raad, staat dat het alle individuen verbiedt om hun religie te praktiseren terwijl ze op bepaalde plaatsen zijn. De voorzitter van de Democrats Party, Eric Berntsson, nam samen met andere partijen het initiatief voor het beleid. "In deze regulering hebben we alles weggehaald wat zou kunnen worden gebruikt om te bidden tijdens werktijd", zegt hij. "Samen met de Moderates en de Christian Democrats vonden we dat de wet preciezer moest." Berntsson geeft aan dat de wet te vergelijken is met werknemers die het verboden wordt om pauze te nemen om een sigaret te roken.

Laurence Wilkinson is advocaat voor de Alliance Defending Freedom Internation. Hij zegt dat de wet "indirecte discriminatie kan inhouden. Ze hebben het gerechtvaardigd op basis van religieuze vrijheid, wat erop neerkomt dat er ook een vrijheid is dat te vermijden. Maar je kan een wet zo schrijven dat de ene groep er meer last van heeft dan de andere groep." Hij denkt dat de gemeenteraad een signaal af wil geven. "Al ben ik er niet zeker van wat voor signaal. Misschien zodat moslims niet meer tijdens hun werk kunnen bidden. Dan is het zeker discriminatie." 

Reacties

M
Heer, vergeef het hen.....ze weten niet wat ze doen (oei, dat was toch een gebed). Gelukkig is God niet afhankelijk van onze stem, Hij hoort ons ook als we in de stilte tot Hem spreken
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify