De Ontmoeting in Terneuzen

Nieuws

24 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Protestantse gemeente Terneuzen verwelkomt ds. W. Peene als nieuwe dominee

Ds. W. Peene heeft een beroep van de protestantse wijkgemeente De Ontmoeting in Terneuzen (foto boven) aanvaard. De predikant is sinds 2008 actief in Kootwijk/Kootwijkerbroek (wijk 2). In Zeeland volgt Peene ds. J. H. Becker op - in 2017 ging hij met emeritaat.

Prop. F. Pierik uit ’t Harde heeft het beroep aangenomen naar de hervormde gemeente van bijzondere aard te Een (deeltijd) en de hervormde Kapelgemeente te Drachten (deeltijd). Ds. M. van 't Hof verlaat de protestantse gemeente in Leek-Oldebert. Hij gaat aan de slag in Borger. Die gemeente was vacant omdat ds. K. A. Jager in 2017 naar Kampen vertrok.

Ds. R. van der Hucht gaat aan de slag (deeltijd) in Didam. De predikant neemt afscheid van zijn gemeente in Kuinre-Blankenham. Ds. mw. M. T. Cevaal-Erbrink gaat de protestantse gemeente in Varik-Heessel verlaten. Zij doet binnenkort intrede in de Centrumkerk in Bilthoven.

Ds. L. de Wit heeft twee beroepen ontvangen. De hervormde predikant uit Putten kan aan de slag in de Sionserk in Ede. Vorig jaar ging ds. J. de Jong met emeritaat. In Oldebroek zoekt de hervormde gemeente een opvolger voor de eerder dit jaar naar Stolwijk vertrokken ds. D. J. W. Kok. De Wit staat sinds 2014 op de kansel in Putten (wijk 2).

Ook ds. J. Overeem denkt de komende tijd over een verhuizing naar aanleiding van twee beroepen. De predikant uit Boskoop is in Rijnsburg gekandideerd als opvolger van de vorig jaar naar Rijswijk vertrokken ds. L. Hoftijzer. In Waddinxveen (De Rank) zou Overeem de naar Aalsmeer verhuisde ds. M. J. Zandbergen kunnen vervangen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify