Martijn Rutgers

Nieuws

26 juni 2019 door Lukas ten Napel

Martijn Rutgers over New Wine Zomerconferentie: "Hier kunnen we geïnspireerd, bemoedigd en uitgedaagd worden"

Martijn Rutgers is predikant van de multiculturele gemeente Oase voor Nieuw West in Amsterdam. Deze zomer is hij één van de hoofdsprekers tijdens de New Wine Zomerconferentie waar het thema Kingdom people is. In een video van de organisatie licht hij toe wat bezoekers kunnen verwachten.

“Ik denk bij het thema Kingdom people aan het ongelofelijke voorrecht wat we als christenen hebben om Jezus te volgen en om zijn liefde, vrede en vrolijkheid handen en voeten te geven op de plek waar God ons geplaatst heeft.”

Rutgers zal spreken over hoe we kerk kunnen zijn in de kracht van de Heilige Geest, met name om dat vol te kunnen houden. “Op een conferentie kunnen we geïnspireerd, bemoedigd en uitgedaagd worden, zodat we vol ideeën teruggaan naar onze eigen kerk. Dan komen we erachter dat de werkelijkheid vaak een stuk weerbarstiger is.”

De voorganger ziet het ‘kerk zijn’ ook terug in zijn eigen gemeente: “Twee jaar geleden werd er een jongen in Oase gedoopt. Zijn moeder was daarbij en ging later ook vaker mee naar onze gemeente. Nu, anderhalf jaar later, heeft ze een aantal cursussen gedaan en wil ze lid worden van Oase. Laatst zei ze tegen mij: “Martijn, ik heb nu voor het eerst in mijn leven het idee dat ik een familie heb”. Dat is de families van Jezus.”

Bekijk de hele video hieronder en lees hier meer over de New Wine Zomerconefrentie, die van 20 tot 26 juli plaatsvindt.


New Wine Zomerconferentie
Meer over New Wine Zomerconferentie »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify