Relschoppers Gaza

Nieuws

24 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Duizenden relschoppers zorgen voor onrust bij grens Gazastrook

Meer dan 6000 Arabieren namen vrijdag deel aan rellen in de Gazastrook. Ze stichtten branden en gooiden brandbommen en handgranatennaar Israëlische soldaten die probeerden de situatie tot bedaren te brengen, laat Israël Today weten.

De soldaten reageerden met rubberkogels en traangas om de Arabieren ervan te weerhouden het grenshek over te steken en Israël binnen te komen. Zo'n tien Arabieren raakten gewond. De rellen vonden plaats nadat de Verenigde Staten het langverwachte financiële deel van het vredesplan openbaar maakte. Het op economische ontwikkeling gerichte plan om het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen weer leven in te blazen. Investeringen van in totaal 44 miljard euro moeten de vrede in het Midden-Oosten bevorderen.

Sinds het begin van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ in maart 2018 hebben terreurballonnen en vliegers met explosieven of brandbare materialen voor 2.000 branden gezorgd in zuidelijk Israël. Deze branden verwoestten 3.400 hectare bos-en landbouwgrond en veroorzaakten een ecologische ramp in Zuid-Israël. Onlangs presenteerde Israël een nieuwe wapen in strijd tegen deze vorm van terreur.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify