Jonathan Zaaier
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

24 juni 2019 door Lukas ten Napel

Jonathan hield God een lange tijd buiten zijn leven: “Ik dacht dat een leven met Jezus heel saai zou worden”

Jonathan Zaaier werd christelijk opgevoed, maar had tot zijn achttiende weinig met het geloof. Totdat God tegen hem sprak door zijn voorganger. In deze video van Geloofstoerusting vertelt hij hoe Gods Geest in zijn leven kwam.

“Ik las niet persoonlijk uit de Bijbel, bad alleen voor en na het eten en ging vaak niet naar de kerk. Ik wilde God eigenlijk niet dienen; ik dacht dat een leven met Jezus heel saai zou worden. In plaats daarvan wilde ik van het leven genieten en op mijn sterfbed tot geloof komen. Zo heb ik God bewust uit mijn leven gehouden.”

"Ik luisterde naar popmuziek, raakte verstrengeld in een gokverslaving en ging vaak naar feestjes. Dit leven vulde de ‘leegte’ echter niet op. Toen kwam een goede vriend van me tot geloof. Hij liet me wat geestelijke liederen horen en nam me mee naar bijeenkomsten. Ik raakte op de één of andere manier toch geïnteresseerd in het geloof. Ik geloof dat God ook persoonlijk tot me gesproken heeft in die periode. Dit door de dominee. Toen was ik nog zeventien en onze voorganger zei tijdens een preek: “Jezus is ook gekomen voor een zeventienjarige.” Een week later werd ik achttien en de dominee zei tijdens de preek van die zondag: “Het kan zijn dat je vandaag je verjaardag viert. Laat het Evangelie toch het mooiste geschenk zijn dat je in je leven hebt ontvangen.” Dat kon geen toeval zijn.”

“In die periode kwam ik terug van een geestelijke avond, waarop ik Gods liefde zo intens heb mogen ervaren; een liefdevolle God die Zijn enige Zoon de dood heeft ingestuurd voor mij. In de maanden die volgden, mocht ik zekerheid krijgen van iets wat ik nooit voor mogelijk heb gehouden; door Zijn genade ben ik een kind van God. Door Zijn kracht kon ik stoppen met mijn gokverslaving, ging ik christelijke muziek luisteren en had ik geen behoefte meer om te feesten. Ik kwam erachter dat een leven met Jezus zoveel meer vreugde geeft dan een leven zonder Hem.”

Bekijk Jonathans getuigenis in de video hieronder en neem eens een kijkje op de site van Geloofstoerusting.


Getuigenis
- Gerco bad als kind iedere dag om een nieuw hartje: "Ik wilde huilen om mijn zonden, want zo moest het"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Marjolein ging ondanks haar reformatorische opvoeding de wereld in: "Ik deed alles wat God verboden had"
- Joyce heeft Multiple Sclerose en gaat steeds verder achteruit: "Ik ben gestopt met bidden om genezing"
- Gerco leerde van giften leven en werd verrast met een envelop met 300 euro: "God vroeg of ik Hem vertrouwde"
Meer over Getuigenis »

Bezoek de website van Geloofstoerusting

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.