tijs

Dagelijks leven

24 juni 2019 door Patrick Simons

Tijs van den Brink over breuk CU en SGP: "Christenen zijn net mensen"

Er was afgelopen week veel te doen over de Europese breuk tussen SGP en ChristenUnie. Ook journalist Tijs van den Brink komt er in zijn column op NPO Radio 1 uitgebreid op terug.

"Hoe lelijk de scheiding democratisch gezien ook is, hij komt niet uit de lucht vallen", stelt Van den Brink. "Hoewel de persoonlijke verhoudingen in Den Haag prima zijn (beter dan in Brussel, naar verluidt), zijn de partijen langzaam maar zeker uit elkaar gegroeid." Bij CU moeten ze niets hebben van Thierry Baudet en zijn partij. "En dus is het niet verrassend dat de CU absoluut niet in één fractie wil met Forum, terwijl SGP de samenwerking met Derk-Jan Eppink (ook christen) en zijn collega's prima ziet zitten."

"Hoewel de Grote Voorman van zowel de CU als de SGP, Jezus Christus, graag ziet dat zijn volgelingen een eenheid vormen, bewijst de scheiding van CU en SGP dat christenen net mensen zijn. Het leven is soms weerbarstiger dan de leer, in dit geval een verkiezingsprogramma. Christenen denken veel meer dan vroeger verschillend over politieke onderwerpen."

Reacties

T
De CU kan mijnsinziens ook waar mogelijk samenwerking zoeken met partijen als Jezus Leeft en het CDA. Voorzover ik weet had de Anti-Revolutionaire Partij, verre voorloper van de CU, ook al een ander standpunt dan de SGP.
T
Thierry dat zie je verkeerd . De ARP was een echt christelijke partij en heeft niets gemeen met de CU . Abraham Kuyper draait zich om in zijn graf als je dit zegt . De CU is een GroenLinks bijna marxistische partij met een vleugje sociaal christendom . De SGP is de enige nog in Nederland aanwezige christelijke partij die deze naam nog mag dragen .
T
Dat andere standpunt betrof de theocratie. De ARP stond als ik mij niet vergis niet achter het onverkorte artikel 36 van de Nederlandse Geloofs Belijdenis.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify