God

24 juni 2019 door Patrick Simons

Hervormd predikant: "Moslims moet je liefhebben, maar hun religie moet je doorhebben"

In een uitgebreid interview met het Reformatorisch Dagblad spreekt ds. C. Blenk over onder andere de islam en de gave van profetie. De 79-jarige predikant zal later dit jaar een autobiografie hebben.

Gevraagd of hij de komst van de islam naar Europa als een oordeel ziet, stelt Blenk. "Dan wil ik eerst iets over de islam zelf zeggen, als dat mag. Moslims moet je liefhebben, maar hun religie moet je doorhebben. Mohammed ontleent veel meer aan de Bijbel dan wij denken, maar verdraait ook veel van van de Bijbel dan wij denken. Berkhof noemde de islam een karikatuur en een concurrent", aldus Blenk.

De emeritus predikant van de hervormde kerk wordt door collega's ook wel eens 'profetisch geinspireerd' genoemd. Reden om in het interview de gave van profetie ter sprake te brengen. Is dat geen onderbelicht thema in de reformatorische gezindte? "Mijn stelling is dat juist bevindelijke mensen deze gave veel meer hadden. Dus dat is helemaal niets nieuws. Je moet er ook geen wet van maken. Dat die mensen er waren, dat ze iets hadden, mogen wij niet vergeten. Ik vind profetie een grootste gave die we zeer missen, maar de Bijbel zegt: ijver daarnaar."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify