Ismail Haniyeh
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juni 2019 door Israël Today

Stevige taal van Hamas-leider: "Jeruzalem is en blijft islamitisch"

"Jeruzalem is en blijft in zijn geheel islamitisch." Dit stelde Hamas-leider Ismail Haniyeh afgelopen woensdag volgens Israël Today. Hij reageert op de zogenaamde 'deal van de eeuw', het Amerikaanse initiatief voor een oplossing van het conflict. 

De regering Trump werkt al bijna twee jaar aan het vredesplan en heeft de publicatie ervan herhaaldelijk uitgesteld, vooral vanwege de felle Palestijnse oppositie tegen het voorstel, dat naar verluidt een gedemilitariseerde Palestijnse staat ‘minus’ voor ogen heeft. Trump droomt er naar eigen zeggen van om het voor het einde van zijn "eerste termijn als president" vrede in het gebied te bereiken.

Haniyeh zei: "De stad Al-Quds is niet Oost of West, hij is islamitisch en noch Trump, de Amerikaanse regering, de zionistisch-Amerikaanse alliantie, het internationale zwijgen, de samenzwering, de normalisering of de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Al-Quds kan de feiten veranderen. Degenen die geloven dat ze de macht van Hamas kunnen inperken, hebben waanideeën, Hamas is diep geworteld in het land en in het hart van het Palestijnse volk, en niemand zal erin slagen Hamas schade toe te brengen."

Trumps schoonzoon en adviseur Jared Kushner speelt een belangrijke rol bij het vredesplan. Deze maand bezoekt Kushner een conferentie in Bahrein om steun voor zijn plan te vergaren. Volgens Amerikaanse media wordt komende zomer het economische deel van het plan gepresenteerd. Onderdeel daarvan zouden investeringen in de Palestijnse gebieden zijn. 

Lees ook: Christenen delen Israëlische zorgen over Trumps vredesplan en Nieuwe Palestijnse premier wijst vredesplan bij voorbaat af.


Conflict Israël-Palestijnen
- Eppo Bruins was met ChristenUnie-fractie in Israël: 'leerzame maar verwarrende week'
- Christenen voor Israël doet feitencheck na eenzijdige uitlegvideo NOS
- Hamas-prominent roept Palestijnen op om 'iedere Jood op aarde af te slachten'
- Hamas publiceert schokkende video: een nieuwe generatie terroristen wordt klaargestoomd
- Tweede Kamer wil stappen tegen Israël vanwege omstreden plan in Palestijns gebied
Meer over Conflict Israël-Palestijnen »

Reacties

T
Ter herinnering...28 maart 2018De Raad van religieuze geleerden Beit Al-Mukdas (het Tempelberg-complex) in Jeru­zalem heeft gewaarschuwd voor een normalisering van de betrekkingen met Israël, of 'bezetting', De oplossing voor het probleem van de bezetting zou zijn hen uit het beloofde en heilige land te verwijderen.

Elke normalisering met Israël is verboden door de sharia-wetgeving.

Ieder die normale relatie met Israël heeft, wordt als zondaar beschouwd.Met onwillige honden is het slecht hazen vangen.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen