Harry Potter prekenserie

Nieuws

21 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Predikant wil met prekenserie over Harry Potter niet-christenen bereiken

Voor de Leverington Church in het Amerikaanse Roxborough, Pennsylvania, hangt een groot spandoek. Voorbijgangers lezen daarop de tekst 'Harry Potter ontmoet Jezus'. Op die manier wordt een nieuwe prekenserie van pastor Langdon Palmer onder de aandacht gebracht, meldt FaithWire.

Palmer legt uit waarom hij heeft besloten om over Harry Potter te preken. "Ik heb altijd het verlangen gehad om mensen die niet naar de kerk gaan te bereiken. En dus zocht ik naar een manier om een brug te slaan tussen mensen en hen kennis te laten maken met de boodschap van Jezus Christus."

Op 12 mei begon Palmers achtdelige prekenserie. Iedere preek begint met een fragment uit een Harry Potter-film en vervolgens wordt er een link met de Bijbel gelegd. "Mensen zeiden letterlijk tegen mij: 'Ik kwam vanwege Harry Potter'." Hij benadrukt dat hij de serie niet heeft bedacht om het evangelie te bagatelliseren. Ook heeft hij zijn kerkenraad in de voorbereiding erbij betrokken om er zo wijs mogelijk mee om te gaan. "Ik vreesde dat conservatieve christenen de prekenserie verkeerd zouden opvatten en daarom heb ik dit idee in gebed gebracht."

Sinds de prekenserie is het aantal kerkgangers toegenomen. Met name dertigers die met Harry Potter zijn opgegroeid, namen uit nieuwsgierigheid een kijkje. In de prekenserie kwamen allerlei vragen aan bod, zoals: 'Geloof in je een vrije wil of het lot? Bestaat het leven uit willekeurig geluk of een plan? Heeft ons leven een doel of moeten we er gewoon het beste van maken? Als God de regie heeft, doen mijn keuzes er dan toe?'

Palmer vertelt over een jonge vrouw die rondom Pasen de weg naar de kerk vond en vervolgens de Harry Potter-serie ontdekte. Van tevoren had ze niet de intentie om lid te worden van de kerk. Nu bezoekt ze iedere week de kerk. Bovendien wil ze graag gedoopt worden. Een ander echtpaar dat via de prekenserie in de kerk terechtkwam, heeft zich nu bij één van de huiskringen aangesloten.

Eerder maakte Palmer prekenseries naar aanleiding van ‘Lord of the Rings,’ ‘Narnia’ en ‘The Great Divorce.’

Foto: Langdon Palmer

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify