van dalen

Nieuws

21 juni 2019 door Patrick Simons

Peter van Dalen: "Al voor de verkiezingen duidelijk aangegeven dat ik de komst van FvD niet zou meemaken"

Peter van Dalen, Europarlementariër bij de Christenunie, stelt al voor de verkiezingen duidelijk te hebben gemaakt dat er geen ruimte is om in één Europese fractie te zitten met Forum voor Democratie. Dat vertelt hij in Nederlands Dagblad.

Het medium vraagt Van Dalen of er geen sprake is van kiezersbedrog nu blijkt dat de veelgebruikte slogan ‘samen uit, samen thuis’ niet kan worden nagekomen. “In de verkiezingscampagne heeft de ChristenUnie duidelijk aangegeven moeite te hebben met de veranderende koers van de ECR, met steeds meer rechts-nationalistische partijen. En ook dat ik de komst van Forum voor Democratie naar die fractie niet zou meemaken.” 

Toch zegt Van Dalen dat er nog alles aan is gedaan om de breuk te voorkomen. “We hebben alles er aan gedaan om samen met de SGP een ander onderkomen te vinden, maar we hebben geen fractie gevonden waarin we ons allebei senang voelden.”

Lees ook: Europese breuk SGP en ChristenUnie definitief: partijen verbreken verkiezingsbelofte en gaan gescheiden verder en Reformatorisch Dagblad: Deel van CU/SGP-kiezers voelt zich nu, terecht, bekocht.

Reacties

H
Wel met D’66 in een kabinet. Abortus, pil van Dion, vrijwillig levenseinde, euthanasie, orgaandonatie. Organen van doden heb je niets aan, dus we noemen de donoren hersendood, en kunnen de organen verwijderen (zonder verdoving). Dat is dus geen probleem om samen te werken.
REAGEER
Een eenpersoons cordon sanitaire getuigt niet van politiek benul, het is daarmee duidelijk dat God deze man en via hem de CU niet met wijsheid heeft gezegend.
REAGEER
C
Voor een evenwichtige partij kom je toch uit bij de SGP. Al jaren en jaren hetzelfde standpunt en geen gedaai. Spijt van mijn stem op Van Dalen :(
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify