Ruissen

Nieuws

21 juni 2019 door Patrick Simons

Ruissen over breuk SGP en CU: "Huidige situatie geeft niet de ruimte om bij elkaar te blijven"

De breuk tussen SGP en ChristenUnie scheiden is definitief in Europa. Door sommige mensen wordt dat gezien als het breken van een verkiezingsbelofte aangezien er tijdens de campagne voortdurend ‘samen uit, samen thuis’ werd geroepen. Volgens Europarlementariër Bert-Jan Ruissen kun je dat echter niet op die manier stellen, zo zegt hij in gesprek met het Nederlands Dagblad.

Ruissen ontkent dat er sprake zou zijn van kiezersbedrog: “Nee, zeker niet. We hebben er de afgelopen weken echt alles aan gedaan om samen onderdak te vinden. Helaas moeten we constateren dat dat niet gelukt is. 'Samen uit, samen thuis' betekent niet dat iedere fractie wel een optie zou kunnen zijn. We moeten nu constateren dat de huidige situatie ons niet de ruimte geeft bij elkaar te blijven. Wel willen we blijven samenwerken. Dat wordt lastiger als je in verschillende fracties zit, dus dat vraagt van ons beiden een extra investering.” 

Hoe die samenwerking er dan uit gaat zien? "Je moet denken aan het doornemen van de belangrijke kwesties, het bespreken van stemmingslijsten en het samen vormgeven van thema's als godsdienstvrijheid." 

Lees ook: Europese breuk SGP en ChristenUnie definitief: partijen verbreken verkiezingsbelofte en gaan gescheiden verder en Reformatorisch Dagblad: Deel van CU/SGP-kiezers voelt zich nu, terecht, bekocht.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify