ambulance

Nieuws

20 juni 2019 door Alarmeringen.nl | NOS

Gewonde bij steekpartij in Wartburg College in Rotterdam; verdachte aangehouden

In Rotterdam is donderdagmiddag minimaal één persoon gewond geraakt bij een steekincident in het reformatorische Wartburg College, meldt Alarmeringen.nl. Het Reformatorisch Dagblad meldt dat de verdachten, uit Capelle aan den IJssel, thuis zijn aangehouden. Volgens de politie zou er ook geslagen zijn met knuppels.

Na een ruzie ontstond een vechtpartij waarbij een jongen is gestoken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de politie. Het is onduidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn. Naast een ambulance is ook een traumahelikopter gealarmeerd voor het incident in de school. De politie doet onderzoek.

Richard Toes, voorzitter van het college van bestuur van het Wartburg College, spreekt tegenover de NOS van een mogelijke ruzie tussen twee groepen jongeren van verschillende scholen. De vete zou kort geleden zijn ontstaan. "Waarom precies, wordt nu onderzocht. Maar het schijnt dat ze elkaar de afgelopen dagen vaker hebben dwarsgezeten en dat de ene groep vandaag verhaal kwam halen", aldus Toes.

De impact is groot. Eén leerling ging hyperventileren; die werd meteen meegenomen in de ambulance, laat het RD weten. Ook op de docenten heeft het incident grote impact. Donderdagmiddag kwamen zij bijeen. De locatiedirecteur las uit de Bijbel en deed een gebed. Toes voegt toe dat de school vrijdagochtend bijeenkomsten voor geschrokken leerlingen organiseert.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify