EHBO

Nieuws

20 juni 2019 door SGP-jongeren

SGP-jongeren pleit voor EHBO-onderwijs op middelbare scholen

SGP-jongeren vindt dat EHBO-onderwijs een vast onderdeel moet worden van het lesaanbod op middelbare scholen. Daarom overhandigden twee bestuursleden van SGP-jongeren, samen met andere organisaties, vandaag een manifest aan de vaste Kamercommissie. Ook kregen ze zelf een cursus reanimeren; erg leerzaam!

‘Snel handelen bij een ongeval speelt een grote rol bij de mate van herstel en de overlevingskans van een slachtoffer. Helaas weten veel mensen op het cruciale moment van een ongeval niet wat ze moeten doen, terwijl ze wel graag willen helpen’, vertelt Pieter Meijers, politiek bestuurslid van SGP-jongeren. De handelingen die iemand kan doen om te helpen, zijn bovendien goed aan te leren en kunnen het verschil tussen leven en dood betekenen.

Onderwijs is dé plek waar jongeren levensreddende vaardigheden kunnen opdoen. Door hen te leren wat ze moeten doen in een noodsituatie, zullen schieten ze ook sneller te hulp schieten wanneer dat nodig is. Dat stimuleert de hulpbereidheid en maakt Nederland veiliger.

EHBO-onderwijs zou volgens SGP-jongeren daarom een vast onderdeel moeten worden van het lesaanbod op middelbare scholen. Deze lessen zullen in de vorm van trainingen worden gegeven door professionals van buiten de school, zodat deze verandering geen extra belasting voor docenten met zich meebrengt. ‘Door jongeren vroeg kennis te laten maken met EHBO zullen zij, en met hen de rest van de samenleving, hiervan profiteren voor de rest van hun leven’, sluit Pieter Meijers af.

Daarom steunt SGP-jongeren, samen met de politieke jongerenorganisaties van CDJA, DWARS, Jonge Democraten, JOVD, Jonge Socialisten, Perspectief PINK en het Rode Kruis en een groep artsen, verenigd in Schok en Pomp, een petitie voor EHBO in het onderwijs.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify