Nieuws

20 juni 2019 door Geerten van Breugel

Egyptische christen gearresteerd om 'beledigen islam' op Facebook; huis en bezittingen vernield

De koptische christen Fady Yousef uit Caïro is opgepakt omdat hij ervan wordt beschuldigd de islam te hebben beledigd op Facebook, meldt de Morning Star News. Zelf zegt de man dat een hacker het op zijn social media-pagina moet hebben geplaatst.

De avond voor de arrestatie vernamen verschillende moslimextremisten het bericht en kwamen woedend naar het ouderlijk huis van de 25-jarige Yousef. Het aantal extremisten liep op tot een paar honderd. Ze vernielden het huis, en verplaatsten zich vervolgens naar het volgende huis, waar de broer van Fady Yousef woonde. Bisschop Anba Aghathon uit de regio geeft aan dat ze "anti-christelijke teksten schreeuwden en leuzen tegen de kopten uit het dorp".

De christen, zijn vader en moeder waren in staat om een paar minuten voor de vernielingen te vluchten. In een bericht op zijn Facebook meldt de koptische christen dat hij "zo'n bericht nooit zou plaatsen en dat mensen die hem goed kennen dit ook weten". In het bericht maakt Yousef ook excuses, niet omdat hij de auteur zou zijn van het filmpje, maar omdat hij zijn islamitische naaste niet wil beledigen.

Naar aanleiding van het geplaatste filmpje pakte de politie Fady Yousef, zijn broer en drie ooms op. Op dit moment zit alleen Fady Yousef nog vast, op grond van beleding tegen religie en de straf kan oplopen tot een 5-jarige gevangenisstraf.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify