Emanuel Rutten

God

20 juni 2019 door Radio 1

In deze boeiende podcast vraagt filosoof Emanuel Rutten zich af of God bestaat

Bestaat God? En wat zijn dan de beste argumenten voor Zijn bestaan? Deze vragen bespreekt filosoof Emanuel Rutten in een nieuwe aflevering van de De Ongelooflijke Podcast. Een podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. 

Rutten vond religie ooit totale onzin, nu verdedigt hij het bestaan van God. Volgens hem is er een kentering gaande in het God-debat en ligt het atheïsme filosofisch gezien op de grond. Daarnaast spreekt journalist David Boogerd met Theoloog des Vaderlands Stefan Paas, hij heeft een boeiende eigen kijk op dit onderwerp.

Klik hier om de volledige podcast te beluisteren

Reacties

Wat heerlijk om die man te horen praten, Intellectuele, academisch houdbare argumenten voor God zijn heel belangrijk maar zulke argumenten maken ook een verandering van de theologie nodig. Vergeet jonge Aarde creationisme en omarm de oerknal. De laatste uitdaging voor filosofen wordt nu ingaan op de vragen: "Waarom zou een redelijk persoon denken dat God - 1. De mens een roeping gegeven heeft 2. de mens verzoening met God nodig heeft 3. de Bijbel geïnspireerd heeft ?"
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify