Madonna

Nieuws

20 juni 2019 door DailyMail

Madonna nodigt paus uit voor gesprek: "Ik denk dat Jezus heel anders naar vrouwen kijkt"

In een interview met de Australische journalist Andrew Denton heeft de Amerikaanse popzangeres Madonna aangegeven het niet eens te zijn met paus Fransiscus, maar het hier graag met hem over te hebben. Dat meldt de DailyMail. "Laten we praten over Jezus' kijk op vrouwen."

In het gesprek met Denton vertelt Madonna dat ze zich niet kan voorstellen dat Jezus naar vrouwen kijkt zoals de paus dat doet. "Wat denk je dat Hij echt dacht van vrouwen? En denk je niet dat Jezus het er mee eens zou zijn dat een vrouw mag doen met haar lichaam wat ze wil?"

Haar kansen om de katholiek leider te spreken, schat ze optimistisch in. "Hij zou mij best kunnen uitnodigen. Ik denk dat hij er voor open staat om dat gesprek met mij te voeren." In het gesprek geeft ze ook haar mening over leeftijdsdenken, waarbij ze uithaalt naar degenen die stickers op haar plakken.

Reacties

De onderliggende vraag is of de mens met het lichaam mag doen wat ie wil. Wat voor de mens in het algemeen geldt, betreft ook de vrouw. Hebben we als gelovigen wel eigendomsrecht over ons lichaam of slechts gebruiksrecht? Lijkt me goed als Madonna daar eerst eens antwoord op geeft.
REAGEER
Moeilijk dit, enerzijds is het wenselijk dat de RKK zichzelf ontdoet van het instituut 'paus' en een wederzijdse waardering van deze dame en de zittende paus zou dat proces zeker in de hand werken. Anderzijds vervult deze dame mij met zoveel weerzin dat ik de paus groot gelijk zou geven als hij haar zou negeren of beter: haar zou bespotten.
M
Het instituut Paus bestaat niet, helaas voor u. Het is een intens bewogen mens die leiding geeft aan de kerk. Die in praktijk brengt wat velen van ons, ook ik, makkelijk vergeten: de weduwen en wezen steunen, de b behoeftigen te eten geven en te kleden. Zonder de pracht en praal van zijn voorgangers, als pelgrim wonend in een pelgrimshuis. Zoek de ware verhalen van deze man en laat u niet verblinden door wat de media zeggen.

En deze man zal een dame als Madonna, hoe ze ook reageert, nooit bespotten of negeren. Zondaar en zonde scheiden!
Toon meer antwoorden (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify