luther

Nieuws

21 juni 2019 door Patrick Simons

Luthermuseum opent haar deuren in Amsterdam

Komende zaterdag opent in Amsterdam het Luthermuseum haar deuren. In dit museum is alles over het verhaal van kerkhervormer Maarten Luther te zien. Ook wordt er aandacht besteed aan de lutheranen in Nederland.

Maarten Luther was een belangrijke Duitse kerkhervormer in de zestiende eeuw. Er is in het museum van alles te zien waaronder oude Bijbels en avondmaalszilver. Verder zijn er ook schilderijen te bezichtigen. De oudste stukken van de collectie komen uit de zeventiende eeuw.

Overigens is het gebouw zelf volgens het msueum het belangrijkste collectiestuk. Het Luthermuseum Amsterdam is namelijk in een vooramlige evangelisch-lutherse oude mannen- en vrouwentehuis gevestigd. Dit bijzondere gebouw beschikt over een kerkzaal en verschillende regentenkamers. Er is bijvoorbeeld een damesregentenkamer waarin uiteraard de rol van vrouwen in de de kerk uitgelicht wordt. Naast de blijvende collectie gaan er ook met regelmaat tentoonstellingen en evenementen worden georganieerd in het Luther Museum.

Reacties

Y
Nou daar ga ik heen, altijd al een fascinerende onorthodoxe rebel gevonden.
REAGEER
Weer een museum...Hm.. Benieuwd naar de bezoekersaantallen. Enfin, de inhoud: Luther. Is het de lezers bekend dat deze man er een opinie op na hield die eigenlijk antisemitisch te noemen is? Als we bij de slaverij al bordjes met nuancerende teksten plaatsen, dan toch zéker bij deze man!?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify