Nieuws

19 juni 2019 door Geerten van Breugel

China verbiedt aantal kerken christelijke liederen te zingen; nieuwe liedboek heeft alleen nog politieke en seculiere inhoud

De overheid in China verbiedt de kerken traditionele hymns te zingen en dwingt ze om communistische liederen te zingen, dat meldt het religieuze vrijheidsmagazine Bitter Winter. "Kerken veranderen in theaters", vertelt een christen. "De kerken bestaan alleen nog in naam."

Eerder dit jaar kregen veel Drie-Zelf-Kerken in Qingdao een bevel van het ministerie van Religieuze Zaken die het hen verbood liederen te zingen van de liedcollecties waar ze dit tot dan toe uit deden. Ze moeten uit een nieuw liedboek zingen, uit de 'Newly Compiled Hymns', dat werd gepubliceerd door de overheid van China.

De directeur van een van de Drie-Zelf-kerken vertelt aan het magazine dat de liedboeken die altijd gebruikt werden liederen waren die gebaseerd waren op bijbelhoofdstukken en op religieuze ervaringen van christenen. Maar de Newly Compiled Hymns gaan alleen over de liefde voor China, over het respecteren van de ouderen en het vieren van verjaardagen en begrafenissen."

Deze directeur vindt niet dat de nieuwe liederen God prijzen. "Ze promoten seculiere, politieke inhoud. Niemand wil ze zingen. Het voorbeeld van een refrein:

'China is mooi
China is geweldig
De zonen en dochters van China houden van China
Zegen China, o Heer'

De censurering van christelijke hymns vindt niet alleen in deze stad plaats. Ook in andere provincies en steden wordt een dergelijk geluid gehoord. Een christen noemt dat "het gelovigen afhoudt van de Bijbel. Traditionele culturele uitingen en drama zijn de kerk hiermee binnengekomen. Het zijn net theaters geworden."

Reacties

T
China verbiedt traditionele hymnen en dwingt christenen om communistische liederen te zingen. Waarom? Ondanks die vele Chinese miljonairs is de leidende geest het marxisme. Dat is een ideologie die niet wil weten van de Almachtige God als Schepper. Het duldt geen overwinning van het kruis. Niet Jezus Christus maar de staat heeft hoogste gezag en macht in het oog van de communistische partij. Door Jezus te aanvaarden weten de gelovigen zich kinderen van God en stellen zich daarmee geestelijk buiten bereik van de communistische doctrine.
REAGEER
Y
Tsja misschien zijn sommige democratische en humanistische waarden toch van belang om een goed christelijk leven te kunnen leiden op aarde.
REAGEER
N
En in Hongkong zingen christenen en niet christenen:"Sing halleluja toe de Lord"

Gevalletje geestelijke strijdREAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify