Lodewijk Asscher

Nieuws

19 juni 2019 door Reformatorisch Dagblad

PvdA-leider Asscher wil vrijheid van onderwijs voor orthodoxe scholen inperken

PvdA-voorman Asscher wil de vrijheid van onderwijs voor orthodoxe scholen inperken. Dat viel maandag op te maken uit de woorden van Asscher tijdens een werkbezoek dat hij bracht aan het reformatorisch Wartburg College in Rotterdam, laat het Reformatorisch Dagblad weten.

Vorig jaar stelde Asscher dat bijzondere scholen wat hem betreft in het vervolg geen leerlingen meer mogen weigeren. De politicus kwam met een initiatiefwet om de vrijheid van onderwijs, verankerd in de grondwet, aan te passen. Op basis van artikel 23 van de Grondwet kunnen scholen leerlingen weigeren die niet bij de identiteit van de school passen. "Het gevolg is dat de ene school iedereen aanneemt, en de andere school selecteert en dat is niet eerlijk," vindt Asscher. 

Tijdens zijn bezoek aan het Wartburg College legden Hoekman, directeur van het beroepencollege van het Wartburg, en bestuurder Toes aan Asscher uit dat de school er alles aan doet om leerlingen die zich aanmelden, gelijke kansen te bieden. Volgens Toes zorgt het gesloten toelatingsbeleid in de praktijk niet voor problemen. Het komt zelden voor dat leerlingen die de grondslag van de school niet onderschrijven, zichzelf aanmelden.

Asscher vindt het onderschrijven van de grondslag van de school onnodig. Respect voor de schoolregels is in zijn ogen voldoende. Ook vindt Asscher dat scholen hun leerlingen respect moeten bijbrengen voor seksuele diversiteit in de samenleving. "Als je niet op een respectvolle wijze over homoseksualiteit en geloofsafval kunt spreken, dan vraag ik me af of de overheid zo’n school moet financieren."

Lees ook: PvdA wil vrijheid bijzonder onderwijs inperken.

Lees het volledige bericht in het Reformatorisch Dagblad

Reacties

Asscher komt met "respect voor diversiteit", of te wel je moet de gangbare mening verkondigen. Het dialectisch denken gaat stap voor stap. We zijn nu aangekomen dat iedereen het zelfde"diversiteit standpunt" móét verkondigen.

Diversiteit is zo divers als wordt bepaald door de nieuwe overheid/wereldorde.
REAGEER
J
Je zet hem op de troon en christen vervolging is gelijk zijn doel. Elke christelijke school heeft het recht om mensen te weigeren.
REAGEER
S
Welk probleem wil de PvdA hiermee oplossen? En had dat anders gekund?
REAGEER
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify