John Piper

Nieuws

19 juni 2019 door Geerten van Breugel

John Piper over getrouwd zijn met een ruziezoekende vrouw: "God kan van haar een helpende en voorzichtige vrouw maken"

Theoloog John Piper deelde onlangs in een podcast een advies aan mannen met een ruzieachtige vrouw. De theoloog kwam met het advies nadat een luisteraar daarom vroeg, meldt de Christian Post.

Piper noemt als eerste dat een man een verhard hard heeft als hij passages als Spreuken 21:9 te serieus neemt. Daarin staat dat je 'beter in een hoekje op het dak kunt wonen, dan in één huis met een vrouw die ruzie zoekt'. Daaruit kun je echter niet concluderen dat scheiding en hertrouwen geoorloofd is.

"De eerste raad voor een jonge man", vervolgt hij, "is dat je geen ruziezoekende vrouw moet trouwen. Leef in een woestijn als dat moet. Leef in een klein hoekje op je dak als dat moet voordat je trouwt." Een passende tekst uit Spreuken is wel Spreuken 18:22: 'Hij die een vrouw vindt, vindt iets goeds. Wacht op haar'.

Toch gaat dit volgens de Amerikaanse theoloog twee kanten op. "Vrouwen mogen de hint best begrijpen dat ze niet met een ruziekzoekende man moeten trouwen en beter in een hoekje op het dak kunnen wonen. En als je getrouwd bent, doe dan je best om niet ruziezoekend en omstreden te zijn.

De belangrijkste les is dus om naar een goede partner te zoeken. En het scheiden van een ruziezoekende vrouw is niet de oplossing. Piper: "Je hebt een verbond met haar gesloten. En God is bij machte harten te veranderen en van een ruziezoekende vrouw een helpende en voorzichtige vrouw te maken."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify