Ruissen

Nieuws

19 juni 2019 door Patrick Simons

SGP blijft voorlopig in Europese ECR-fractie: "Oude schoenen niet weggooien voor je nieuwe hebt gevonden"

SGP en ChristenUnie zijn er nog steeds niet over uit hoe het in Europa verder moet. Sinds Peter van Dalen van CU uit de ECR-fractie is gestapt, probeert hij een nieuwe Europese fractie op te richten. Vooralsnog lijkt dit echter een moeilijk verhaal te zijn, zo analyseert het Reformatorisch Dagblad.

Hoewel men wel verschillende medestanders heeft gevonden, zijn er diverse eisen verbonden aan een nieuw op te richten Europese familie. Aan lang niet alle eisen wordt op dit moment voldaan. Een belangrijke eis is dat zo’n familie moet bestaan uit 25 Europarlementariërs uit 7 verschillende EU-lidstaten. Dit is zeker nog niet het geval. Reden voor SGP om voorlopig in de ECR-fractie te blijven zitten. “Je moet je oude schoenen niet weggooien voordat je nieuwe hebt gevonden”, stelt woordvoerder Cornel van Beek.

Later deze week blijkt of SGP-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen zich aansluit bij de ECR. Van Beek: “Dat moet niet worden gezien als een bewuste keuze van de SGP om opnieuw tot de ECR toe te treden, maar gewoon als het blijven van de SGP in die fractie.”

Zie ook: Gedoe tussen ChristenUnie en SGP: groeien de twee christelijke partijen uit elkaar? - CIP Podcast.

Lees meer in Reformatorisch Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify