Piet Vergunst

God

19 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Vrouw in het ambt: Piet Vergunst vertelt wat de CGK kan leren van de PKN

De vrouw in het ambt: momenteel een heet hangijzer in de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK). Nu is er in dezelfde kerk voor het eerst een vrouw in het ambt bevestigd. Binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) wordt hier eveneens verschillend over gedacht. Tot de PKN behoort ook de Gereformeerde Bond, waar het ambt niet is opengesteld voor vrouwen. Piet Vergunst legt bij Groot Nieuws Radio uit wat de CGK van de PKN kan leren.

Vergunst: “In de Hervormde Kerk (die later opging in de PKN, red.), waar wij vandaan komen, is al in 1958 het ambt voor de vrouw opengesteld. Dat is heel nadrukkelijk als pijnpunt ervaren. Mensen hebben lang geaarzeld of ze in de kerk moesten blijven. Maar omdat wij van harte menen dat je de kerk als lichaam van de Heere Jezus Christus niet mag scheuren, zijn wij in de kerk gebleven.”

Hij ziet de opgelaaide discussie over vrouwen in het ambt niet als potentieel breekpunt voor de CGK. “Ik zie geen enkele ruimte in de Bijbel om te breken, door niemand. Tegelijk moet je elkaar niet vasthouden in een postmoderne gedachte: jouw waarheid is mijn waarheid. Je zal toch samen terug moeten naar de Bron.”

Zie ook: Eerste CGK-vrouw bevestigd als ambtsdrager; CGK-predikant spreekt van "zwarte dag".

Beluister hier het volledige gesprek met Piet Vergunst

Reacties

Y
Goh keuzevrijheid en geen dwang en dat binnen een kerkverband... Misschien zou dat wel christelijk zijn....
REAGEER
W
Wijnie Nijssen-MijnhardtDit is misschien de oplossing voor de CGK, Keuzevrijheid en geen dwang. Hierin moet een ieder zich kunnen vinden. Mensen luisteren naar elkaar, niet elkaar de vliegen afvangen. Ik zou toch graag zien dat het kerkverband bij elkaar blijft.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify