christine caine

God

19 juni 2019 door Patrick Simons

Christine Caine: "God wil je bevrijden van schaamte"

Schaamte kan ons vernietigen. Het is een probleem waar veel mensen mee kampen. Het is volgens Christine Caine echter belangrijk om te beseffen dat we geen God dienen die zegt: schaam je!

Tijdens een bijzondere toespraak, waarvan Caine een fragment deelt op haar Instagram, vertelt ze aan haar toehoorders dat God haar heeft bevrijd van schaamte. “En als God mij bevrijdt van schaamte, wil Hij dat ook voor jullie doen. Schaamte hoort hier geen plaats te hebben.”

Caine vertelt over een gebeurtenis van dertig jaar geleden toen ze zou de Bijbelschool zat en voor het eerst mocht spreken. Het hoofd van de Bijbelschool was tegen vrouwelijke sprekers en brandde haar dan ook volledig af na haar toespraak. “Hij stond op en zei, waar de hele klas bij was: na deze vreselijke vertoning, weet ik zeker dat je nooit ergens zult preken in het openbaar. Dit heeft mij jaren van mijn leven gekost. Ik heb jarenlang overal ‘nee’ tegen gezegd.”

Ze vertelt dat de schaamte die daarop volgde haar bijna vernietigde. “De duivel doet er alles aan om te voorkomen dat je andere mensen bereikt. Wat de duivel dertig jaar geleden probeerde is mij te verhinderen vandaag voor jullie te spreken.”

Bekijk hier het fragment

Reacties

J
"Het is volgens Christine Caine echter belangrijk om te beseffen dat we geen God dienen die zegt: schaam je!"

Christine Caine heeft ongelijk. Er kunnen wel degelijk zaken zijn waarvoor we ons dienen te schamen. Ik noem 1 voorbeeld:Zo zijn dan de regenstromen ingehouden en is de late regen niet gekomen; maar gij hebt een hoerenvoorhoofd, gij verkiest u niet te schamen. Jer 3:3 NBG.Zo zijn er nog vele teksten te vinden voor hen, die te lui zijn zich eens goed te verdiepen in het onderwerp 'schaamte'.
REAGEER
Christine Caine heeft groot gelijk, wat zij aanbeveelt doe ik allang. Ik denk als volgt: ik schaam me nergens voor want ik sta al vergeven. Ook op het CIP krijg ik regelmatig oproepen om mij de schamen voor een mening die ik erop heb gezet. Deze leg ik altijd terzijde, want ik ben de rechtvaardigheid in Jezus Christus.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify