staaij segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 juni 2019 door Patrick Simons

Slechte verhoudingen tussen SGP en ChristenUnie? Van der Staaij maakt met deze foto aan alle onzekerheid een einde!

Het gonst de laatste weken van de geruchten over de verhouding tussen SGP en ChristenUnie die niet meer helemaal goed zou zijn. SGP-voorman Kees van der Staaij maak op Twitter aan al die speculaties een einde door een wel heel bijzondere foto te plaatsen.

Op de foto zit hij samen met CU-leider Gert-Jan Segers op een bankje in de Tweede Kamer en de twee hebben duidelijk ontzettend veel lol, gezien de breeduit lachende gezichten. Saillant detail: de foto is gemaakt door Thierry Baudet, de fractievoorzitter van Forum voor Democratie. Met de tweet maakt Van der Staaij een einde aan de speculaties over mogelijk slechte verhoudingen tussen SGP en ChristenUnie. Bovendien laat hij tussen de regels door ook weten op goede voet te staan met Baudet, door hem expliciet als fotograaf te vermelden.

De laatste weken is er behoorlijk wat onrust tussen beide partijen en Forum voor Democratie lijkt daar ook een rol in te spelen. Zo blies ChristenUnie de coalitieonderhandelingen in Zuid-Holland op vanwege een filmpje dat Baudet via Twitter had gedeeld. Bovendien ontstond er een voorlopige breuk in de gezamenlijke fractie in Europa doordat FvD werd toegelaten tot de ECR-groep, waar de fractie ook deel vanuit maakt. Peter van Dalen (CU) kon hier niet mee leven en stapte uit de groep. Er zijn op dit moment nog gesprekken gaande tussen beide partijen over wat men nu gaat doen.


Politiek
- Overwinning voor SGP: Tweede Kamer zet streep door 'diversiteitspolitie'
- Terugluisteren: SGP-raadslid Tom de Nooijer over crisis FvD en de SGP als alternatief
- Terugkijken: Roelof Bisschop vindt diversiteitsofficieren belachelijk
- ChristenUnie en D66 willen kabinetsplan voor meer geld ontwikkelingssamenwerking
- Video: SGP-Kamerlid legt uit waarom hij diversiteitspolitie hekelt
Meer over Politiek »

Reacties

D
Reactie op dit artikel met bijbehorende foto? ”Baudet trekt SGP uit zelfgekozen ballingschap” in het Financieele Dagblad van 17 juni https://images.app.goo.gl/16R94RSHhqBEWyYe8

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events