staaij segers

Nieuws

19 juni 2019 door Patrick Simons

Slechte verhoudingen tussen SGP en ChristenUnie? Van der Staaij maakt met deze foto aan alle onzekerheid een einde!

Het gonst de laatste weken van de geruchten over de verhouding tussen SGP en ChristenUnie die niet meer helemaal goed zou zijn. SGP-voorman Kees van der Staaij maak op Twitter aan al die speculaties een einde door een wel heel bijzondere foto te plaatsen.

Op de foto zit hij samen met CU-leider Gert-Jan Segers op een bankje in de Tweede Kamer en de twee hebben duidelijk ontzettend veel lol, gezien de breeduit lachende gezichten. Saillant detail: de foto is gemaakt door Thierry Baudet, de fractievoorzitter van Forum voor Democratie. Met de tweet maakt Van der Staaij een einde aan de speculaties over mogelijk slechte verhoudingen tussen SGP en ChristenUnie. Bovendien laat hij tussen de regels door ook weten op goede voet te staan met Baudet, door hem expliciet als fotograaf te vermelden.

De laatste weken is er behoorlijk wat onrust tussen beide partijen en Forum voor Democratie lijkt daar ook een rol in te spelen. Zo blies ChristenUnie de coalitieonderhandelingen in Zuid-Holland op vanwege een filmpje dat Baudet via Twitter had gedeeld. Bovendien ontstond er een voorlopige breuk in de gezamenlijke fractie in Europa doordat FvD werd toegelaten tot de ECR-groep, waar de fractie ook deel vanuit maakt. Peter van Dalen (CU) kon hier niet mee leven en stapte uit de groep. Er zijn op dit moment nog gesprekken gaande tussen beide partijen over wat men nu gaat doen.


Politiek
- Azc mag Bijbelstudie verbieden van staatssecretaris; "Er zijn signalen dat er ten opzichte van christenen strenger wordt gehandhaafd"
- Europese breuk SGP en ChristenUnie definitief: partijen verbreken verkiezingsbelofte en gaan gescheiden verder
- 'D66 en ChristenUnie sluiten deal over ‘voltooid leven’'
- SGP Middelburg waarschuwt na commotie rondom vloeken in theaterstuk: "God komt hier op terug bij allen die ervoor verantwoordelijk zijn"
- ChristenUnie stopt onderhandelingen Zuid-Holland wegens 'extreemrechts' filmpje Baudet
Meer over Politiek »

Reacties

D
Reactie op dit artikel met bijbehorende foto? ”Baudet trekt SGP uit zelfgekozen ballingschap” in het Financieele Dagblad van 17 juni https://images.app.goo.gl/16R94RSHhqBEWyYe8
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify