leo

Dagelijks leven

19 juni 2019 door Patrick Simons

"Zullen we vanaf nu het woord 'leider' vervangen door 'voorbeeld'?

Leiders in de kerk, hoe staat het daar eigenlijk mee? In de praktijk blijkt het vaak lastig omdat er al snel eigen eer en persoonlijke erkenning bij leiderschap komt kijken, zo erkent ook Leo van Wijngaarden in een openhartige Facebookpost over leiders.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

“Ergens heb ik er niet zoveel problemen mee, he hebt namelijk leiders nodig die de kar trekken op organisatorisch niveau, je hebt visionairs en leiders met daadkracht. Dat zal altijd wel zo blijven en is nodig. Maar het valt mij op dat het steeds meer als een titel wordt gezien, een soort status waarbij ik het vermoeden heb dat het vaker draait om persoonlijke erkenning dan een leiderschapsrol die je gegeven is van boven.”

“Als iemand zich boven de ander stelt als leider dan is dat management technisch waarschijnlijk een goede zet om gezamenlijk een doel te bereiken. Maar er ontstaat de laatste tijd een aparte variant op: sprekers-die-zich-de-leider(s)-van-het-land-voelen. Te pas en te onpas duikt het woord op en dat schiet bij mij verkeerd. Je zegt namelijk nogal wat. Daarnaast vind ik het een zorgelijk ding dat je je als toehoorder schaart onder leiderschap wat waarschijnlijk in het geheel je leider niet is.”

“Zullen we vanaf nu het woord leider gaan vervangen door: voorbeeld? Kijken wat er dan gaat veranderen…..”

Bekijk hier de Facebookpagina van Leo van Wijngaarden

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify