Inmate

Nieuws

28 juni 2019 door Patrick Goede

Kerk transformeert gevangenis door aanbiddingsdienst te houden voor gevangenen: "Het is veel rustiger geworden"

"De atmosfeer is veel rustiger geworden", zegt gevangenischef Patrick Williamson. "Vroeger hoorde je veel gevangenen tegen de tralies schoppen, tegen de muren bonken en veel geschreeuw maar nu is het erg stil. Ze kunnen goed met elkaar opschieten en de kerkdienst is een goede aanvulling op de andere activiteiten hier in de gevangenis", vertelt Patrick aan WLFI-TV.

De kerkdiensten in de gevangenis vinden elke donderdag plaats. De kerk regelt de stoelen, geluidsaparatuut en donuts. De gevangenis zelf zorgt voor koffie. "Onze kerk was erg enthousiast over dit idee en de mogelijkheid om de gevangen van de Jasper County Jail te laten zien dat we om hen geven. We bouwen zo bruggen tussen families.", zegt Williamson. 

De dienst is natuurlijk optioneel maar meer dan de helft van de gevangen neemt deel. Anthony Gann (foto) is één van de gevangen en werd gearresteerd voor het gebruik van drugs. "Het is fantastisch om hier die echte kerkbeleving te mogen hebben terwijl we onze tijd uitzitten. Sommige van de beste mensen die ik ken zijn hier aanwezig.", zegt Gann. Hij wil op het rechte pad blijven en na een carrière in de muziek beginnen als hij vrijkomt. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify