vader

Nieuws

18 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Conservatief-christelijke stichting vindt dat kenniscentrum Rutgers aanval op vaderschap opent

Vaders moeten meer voor hun kinderen kunnen zorgen. Dat zegt ‘kenniscentrum’ Rutgers in een rapport over vaderschap. Stichting Civitas Christiana spreekt van "een aanval op het vader- en moederschap".

Rutgers constateert dat vaders te weinig gebruik maken van verlofregelingen, ondanks het feit dat ze graag meer betrokken willen worden bij de zorg voor hun kind. Een cultuuromslag is onder meer nodig in de zorg en in onderwijsinstellingen. Die moeten zich niet alleen focussen op de moeder, maar ook vaders betrekken bij het kind, stelt Rutgers.

'Wie verder leest in het rapport, tuimelt in de wondere wereld van het hedendaags feminisme', merkt Civitas Christiana op. 'Daarin lijden ouders aan 'stereotype rolpatronen' als ze kinderen krijgen. (...) Rutgers introduceert hier het begrip 'moederschapsideologie' en ontkent in één adem dat moeders neurologisch beter ingesteld zijn op de zorg voor hun baby dan vaders.

Rutgers spreekt straffe taal tegen de 'hardnekkige gendernormen'. Die moet 'structureel aangepakt' worden. We moeten zelfs 'traditionele rolpatronen in families doorbreken'. Het gaat Rutgers dus niet om extra keuzevrijheid voor ouders: het doel van het rapport is duidelijk afbraak van het traditionele gezin'.

Lees het volledige commentaar op de site van Civitas Christiana.

Reacties

"Brave new world" (van Huxley) wordt meer en meerwerkelijkheid. Alles wordt omgedraaid! En wee je gebeente als je vasthoud aan moeder,vader, kinderen krijgen (die worden straks gefabriceerd en geconditioneerd).
REAGEER
M
Gertjan Seegers kom er maar in...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify