Gay tart

Nieuws

18 juni 2019 door Patrick Goede

Opnieuw ophef over weigeren bruiloftstaart homostel in de Verenigde Staten

Wederom krijgt een zaak waarin een bakkerij een homostel weigerde van een bruiloftstaart te voorzien de aandacht in Amerika. Aaron en Melissa Klein, een christelijk bakkerskoppel, werden aangeklaagd voor het weigeren van een bruiloftstaart aan een homokoppel en ze moesten zelfs hun bakkerij sluiten. De boete van 135.000 dollar die de rechter hen oplegde was de bakkerij te machtig. Echter, na een verzoek aan het Hooggerechtshof om de zaak in behandeling te nemen heeft deze besloten de zaak weer terug te sturen naar de lokale overheden, om de uitspraak nog eens goed te bekijken, ook op basis van de recente uitspraak inzake Masterpiece bakery

Deze weigering van het Hooggerechtshof lijkt dus goed nieuws te zijn voor het echtpaar. Bakker Jack Philips werd in 2018 namelijk vrijgesproken van alle aanklachten tegen zijn werkweigering in een soortgelijk geval. Het Hooggerechtshof besloot toen met 7 rechters tegen 2 dat het recht van de bakker om zijn geloof te uiten uitsteeg boven de discriminatie van het homo's.

Het Hooggerechtshof lijkt dus aan te geven dat deze jurisprudentie leidend moet zijn in het oordeel van de rechter. Er zal weer enige tijd overheen gaan maar mocht de lokale rechter opnieuw besluiten tot een veroordeling van het echtpaar dan maken ze bij het Hooggerechtshof dus sowieso goede kans om hun gelijk te krijgen. Wordt vervolgd. 

Reacties

Het indienen van aangiftes op basis van inmiddels ongeldige wetten zal nog wel even doorgaan in de USA, omdat dit een juridisch actiemodel van de christenhaters is. Bij ons in Nederland en Europa is juridisch activisme ook populair, vooral omdat het veel publiciteit oplevert.
REAGEER
Ook hier weer de diversiteit/tolerantie, die één richting wijst. Iedereen MOET hetzelfde denken én doen. Een gevaarlijke ontwikkeling.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify