Chris Singleton

God

02 juli 2019 door Patrick Goede

Voormalig professioneel honkballer Chris Singleton die moeder verloor bij aanslag op kerk: "God hielp mij te vergeven"

Chris Singleton is één van de nabestaanden die nog dagelijks geconfronteerd wordt met de vreselijke daad van Dylann Roof. Chris' moeder en acht anderen kwamen om het leven toen Dylann het vuur opende tijdens een Bijbelstudie in hun kerk. Wat vooral opviel in de nasleep van die gebeurtenis in 2015 was dat de familie van de slachtoffers er keer op keer voor koos Dylann te vergeven. Inclusief Chris Singleton, hij heeft zelfs zijn professionele honkbalcarrière opgegeven om zijn verhaal van vergeving uit te blijven dragen, dat meldt de Christian Post.

"Ik ga niet proberen om over het verlies van mijn moeder heen te komen. Op een bepaalde manier zal er altijd een deel van mij missen vanwege de gebeurtenissen. Maar ik heb het wel gebruikt om mijn boodschap van liefde en eenheid te verkondigen. Ik gebruik het om mijzelf voort te stuwen, het is nu de energie die mij drijft", zegt Chris.

"Er zijn zoveel goede en positieve dingen voortgekomen uit de kracht van vergeving. Zo was er laatst een meisje die zei dat haar ouders haar dingen hadden aangedaan die ze hen niet kon vergeven. Toen ze naar mijn verhaal geluisterd had en zag hoe ik aan de andere kant van dingen was gekomen, zei ze tegen mij: 'Nu zie ik dat vergeving de sleutel is'." 

Chris was profesioneel honkballer bij de Chicago Cubs, hij voelde dat hij niet langer geroepen was om daar deel van uit te maken maar dat hij zijn leven toe moest wijden aan het vertellen van zijn verhaal. In de documentaire 'Emanuel' komt hij aan het woord.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify