Bijen

God

12 juli 2019 door Lukas ten Napel

Wilkin van de Kamp bezocht een imker: "Vriendelijke woorden zijn als zoete honing, maar lelijke woorden zijn als een angel die na de steek in de huid achterblijven"

Een meditatie tussen de bijenkorven; Wilkin van de Kamp ziet genoeg aanknopingspunten om Gods Woord erbij te pakken tijdens een bezoek aan imker Dave.

“In Zwitserland zeggen ze: “Woorden zijn als bijen; ze hebben honing en angels”. Vriendelijke woorden zijn als zoete honing, maar lelijke woorden zijn als een angel die na de steek in de huid achterblijven en nog actief gif blijven pompen. Zo kunnen negatieve woorden hun ziekmakende werk doen. Niemand wil graag gedachteloos negatieve woorden rondstrooien. Hoe vaak heb je niet tegen iemand er iets uitgeflapt, waarna je direct dacht: “”Kon ik het maar terugnemen!”

“Elk woord is als een steen in je hand; als die je hand verlaat, heb je er geen controle mee over. Artsen zeggen bijvoorbeeld: “U bent ongeneeslijk ziek”. Onbewust zet hij God daarmee buitenspel. Wij geloven dat God meer kan doen dan wij kunnen bidden of beseffen. Dan is het beter dat hij zegt: “We kunnen niets voor u doen; u moet op zoek naar andere mogelijkheden”.

“Deze bijenkorf doet me denken aan een van Salomo’s Spreuken: Een vriendelijke uitspraken is een korf vol honing; zoet voor de ziel en gezond voor het lichaam”.

Bekijk de volledige video van Van de Kamp hieronder.


Natuur
- Bid voor het monster dat mens heet en de Amazone vernietigt
Meer over Natuur »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify