Patrick van der Zee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

18 juni 2019 door Lukas ten Napel

Patrick bepaalde bij Defensie zijn eigen regels: "God heeft mij in de nek gegrepen"

Voordat Patrick van der Zee, korporaal bij de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht, God ontmoette, was hij in staat God te negeren en zijn eigen regels te bepalen. Totdat Hij ingreep.

“Voor ik een vliegtuigtrap op ging, zei mijn vader: Ik bid dat God Zijn bewarende hand mag uitstrekken over jullie peloton. Mijn reactie daarom was: “Pa, mooi verhaal. Maar wij zijn getraind en gaan het zelf regelen.” En toch bekroop mij het gevoel dat die bewarende hand er toch was. Om een lang verhaal kort te maken; God heeft mij in de nek gegrepen en gezegd: “Patrick, nu ga je naar Mij luisteren en doen wat Ik zeg.”

“Wat gaat er dan op de schop? Ik was barman in het weekend en werkte tot 04.00 uur en kwam om 07.00 uur thuis. Dan heb je heel weinig zin om naar de kerk te gaan. Als mijn vader uit de Bijbel las dacht ik: “Waar heeft die man het over?” Maar als Hij je in je nekvel grijpt, dan is het klaar. Dan kun je nog zo sterk zijn en nog zo vaak kunnen opdrukken; dan is het klaar. Hij neemt je stenen hart weg en plant er een vlezen hart in. Dingen die je nooit raakten, zullen je dan raken. Ik gun iedereen dat je die God mag omarmen als grootste Redder.”

Bekijk het mooie getuigenis van Patrick in de video hieronder!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.