Royal Mission

Nieuws

18 juni 2019 door Royal Mission

Opening nieuwe opleidingscentrum Royal Mission in teken van eenheid en hoop voor de kerk

Maandag 17 juni vond de officiële opening plaats van het nieuwe Royal Mission opleidingscentrum aan De Schutterij 10 in Veenendaal. Het onderwijscentrum is bedoeld voor iedereen die zijn geloof wil verdiepen en actief is in zijn eigen kerk. Bijvoorbeeld in hun werk als kinderwerker, jeugdleider, oudste of leider. Met deze opening staan we niet alleen stil bij het een bijzondere en wonderlijke proces waarop dit mooie gebouw tot stand is gekomen, maar wordt vooral ook een nieuwe periode gestart voor ons als interkerkelijke vernieuwingsbeweging. "We geloven in een herleving van de kerk in Nederland en willen met dit nieuwe opleidingscentrum daar graag onze bijdrage aan leveren", aldus directeur Martin Koornstra.

Opening door 5 kerkleiders uit 5 denominaties + 10 jaar jubileum
Royal Mission bestaat deze week inmiddels tien jaar lang en is actief in verschillende denominaties. Via onderwijs en inspiratie evenementen wil Royal Mission christenen aanmoedigen hun geloof te verdiepen en hun plek in de kerk weer in te nemen. De opening stond dan ook in het teken van eenheid en hoop voor de kerk. Een vijftal landelijk bekende kerkleiders (Tom de Wal, Astrid Feddes, Jos Douma, Dick Lagewaard, Willem Ouweneel) uit verschillende generaties en denominaties hielden een korte toespraak waarin ze allen opnieuw benadrukten 'hoe belangrijk de onderlinge eenheid is 'zowel in de generaties als denominaties en dat we naar meer herleving van de kerk mogen verlangen en uitzien'.

Daarna lieten ze samen met andere aanwezige leiders een twaalftal duiven de lucht in vliegen om het werk van de Heilige Geest in de kerken van Nederland te symboliseren (zie bijlage voor foto). Tijdens de rondleiding die volgde konden de aanwezigen een indruk krijgen van het werk van Royal Mission in Nederland via speciaal ingerichte sfeerlokalen.

Opleidingscentrum voor brede kerk in Nederland
Het opleidingscentrum (ruim 1800 vierkante meter) is bedoeld om mensen die actief zijn in hun lokale kerk te inspireren, te onderwijzen en te trainen in hun geestelijke groei en voor hun werk in de kerk. De onderwerpen en thema’s lopen uiteen van discipelschap tot leiderschap en van Geestesgaven, gebedsgenezing tot het ontwerpen van een visie voor de lokale kerk. Ook worden in het nieuwe gebouw verschillende doelgroepen uit alle denominaties bediend. Van kerkleiders tot kinderwerkers en van ondernemers tot ouders van opgroeiende kinderen. Daarnaast is er een speciale leiderschapsopleiding voor christelijke ondernemers en voor mensen met verantwoordelijkheid in de kerk. Verder worden vanuit dit opleidingscentrum diverse inspiratie- en tienerevents in het hele land georganiseerd en zijn er in kader van kerkopbouw speciale kerktrainings trajecten voor lokale kerkraden.

De kerk in Nederland is springlevend en gaat groeien
Directeur Martin Koornstra: "Hoewel de diverse onderzoeksrapporten en berichten in de media anders doen vermoedden, zijn wij van harte overtuigd dat de kerk van Nederland springlevend is en mogelijk zelfs aan de vooravond staat van een herleving. De vele signalen daarvoor zien wij dagelijks en dit mooie gebouw is daar ook een prachtig voorbeeld van. Royal Mission wil niets liever dan haar steentje bijdragen aan deze herleving en stelt alles beschikbaar om hier samen met anderen organisaties dagelijks werk van te maken. Het is allereerst Gods werk om de kerk in Nederland te herstellen, maar het mooie is dat Hij ons als mensen daarbij wil inschakelen. Royal Mission verlangt ernaar om anderen te enthousiasmeren dit avontuur aan te gaan. De afgelopen tien jaar mochten we dat in honderden kerken doen en hebben we duizenden ’studenten' in onze fulltime en parttime opleidingen mogen onderwijzen. Dit nieuwe gebouw illustreert hoe God voorziet en is een enorme stimulans om de komende tien jaar hiermee door te gaan.”

Op zaterdag 22 juni vindt een speciale dankdienst plaats in het gebouw van de baptisten aan de schutterij, het 10-jarig jubileum van Royal Mission.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify