bijbel lezen

Dagelijks leven

18 juni 2019 door Patrick Simons

Poging nieuw wereldrecord Bijbellezen in Gouda

Eigenlijk is er vrijwel overal wel een wereldrecord in. Dat geldt ook voor Bijbellezen. Drie inwoners van Gouda hebben besloten om het wereldrecord Bijbellezen in september te gaan verbreken. Nederlands Dagblad sprak met ze.

Het huidge wereldreord van lezen in de Bijbel staat op 110 uur non-stop lezen. Dit werd in 2017 in Apeldoorn gevestigd. De doelstelling in september is om 120 uur te lezen. Arjan van Essen is één van de initiatiefnemers. "We trekken er vijf dagen en vijf nachen voor uit: van dinsdagochtend tot en met zaterdagavond."

Volgens hem is de Bijbel in zestig tot zeventig uur uit te lezen. "We beginnen bij Genesis. Als we Openbaring uit hebben, beginnen we gewoon opnieuw. Mensen die zich aanmelden, mogen een tijdstip uitkiezen en een kwartier lang lezen."

Overigens was Arjan van Essen eerder in het nieuws omdat hij ontslagen werd bij het Driestar College door een toneelvoorstelling over zijn gokverleden. Lees ook: Arjan gaat niet meer naar het casino: "Leven met God geeft mij meer vrijheid".

Reacties

M
Is dit niet een christelijke vorm van ouderwets ver plassen. Laats Gods heilige woord zich door menselijk record op inhoud recht doen? Laat Hij Zich vinden in de binnenkamer, in het huisgezin en in de kerkdiensten?

Of hebben we SBS6 achtige opsmuk nodig om aandacht te vragen.

Uiteindelijk straalt vaak de mens bij deze pogingen en daar doen we Hem te kort mee.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify