hugo bos

Dagelijks leven

18 juni 2019 door Patrick Simons

Hugo Bos: "Het gaat altijd maar om homo's die gekwetst zijn, maar dit kwetst mij!"

Hugo Bos, voorzitter van Civitas Christiana, windt er in gesprek met NRC geen doekjes om. Hij spreekt zich in het artikel onder andere uit tegen abortus en homoseksualiteit. "Nederland is in oorlog", stelt hij zelfs.

Overigens heeft Bos het niet alleen maar over conservatieve christenen, maar herkent hij hetzelfde geluid bij Forum voor Democratie voorman Thierry Baudet. "Dat is geen fanatieke christen, maar hij heeft op zijn minst veel sympathie voor het christendom." De belangstelling voor het christendom neemt volgens Bos sowieso meer toe en dat komt volgens hem door de islam die "een aanval op onze cultuur" pleegt. "Die dwingt ons tot eenheid en terugkeer naar onze eigen identiteit."

Tegenstanders vallen vooral over de radicale opvattingen van Bos ten opzichte van homoseksualiteit. "Dat stond vroeger in het handboek psychiatrie, maar dat hebben ze eruit gehaald. Niet om wetenschappelijke redenen, maar omdat dat niet politiek correct was", aldus Bos die aangeeft dat niet iedere homoseksueel maar de homolóbby zijn vijand is. "Die is begonnen, met het ophangen van onsmakelijke posters, de indoctrinatie op scholen. Het gaat altijd maar om homo's die gekwetst zijn, nou dit kwetst mij! Ik word daardoor beledigd en erger nog, het is een belediging voor de Kerk en voor Onze Lieve Heer."

Lees meer in NRC

Reacties

Mensen zoals Bos zouden voor mij tot emigratie nopen als de Nederlandse Christenheid de meerderheid zou behalen... Gelukkig woon ik aan de ándere kant van de grens....
T
Blijf dan maar aan de andere kant van de grens . Gelukkig zijn er nog mensen zoals Hugo Bos die de bijbel serieus nemen en de waarheid durven te zeggen . Voor deze mensen kan je alleen maar respect hebben . Zij zijn geen meelopers .
T
„Gelukkig is de mens die in de wandeling niet luistert naar de raad van slechte mensen, die niet blijft stilstaan op de weg van de zondaars en vermijdt te zitten bij hen die met God spotten. Integendeel, het is voor hem een vreugde te doen wat de Here van hem vraagt, dag en nacht is hij bezig met zijn woord. Hij lijkt op een boom die aan de oever van een beek staat. Wanneer het jaargetijde ervoor aanbreekt, draagt hij volop vrucht en zijn bladeren verwelken niet. Alles wat deze mens onderneemt, is een succes.“

??Psalmen? ?1:1-3? ?HTB??

REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify