Paul Donders
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

21 juni 2019 door Lukas ten Napel

Paul Donders over de ontmoeting met God: "Het was een hele belangrijke ontdekking in mijn leven; ik moet niks, ik mag er zijn"

“Ontmoeten; dat bestaat alleen in het Nederlands. De ontmoeting met God was een hele belangrijke ontdekking in mijn leven. Ik moet niks. Ik mag er zijn; de grote basis van mij en mijn werk.” Paul Donders zat onlangs bij Jan van den Bosch in het programma Thuis! Van Family7 en vertelt daar zijn levensverhaal.

“Muziek maken was in ons gezin net zo belangrijk als school. We gingen twee keer per maand naar een klassiek concert. Dat vond ik toen niet altijd zo leuk, maar achteraf gezien, ontzettend goed.”

“Mijn vader en moede waren gelovig, maar beide op hun eigen manier. Naar eigen zeggen waren ze ‘creatief katholiek’. Ze vonden God heel belangrijk, maar alle regels minder; het moest in het leven passen. Ik kreeg het beeld dat God alleen maar aardig was. Voor mij bestond God altijd. Dat beeld zag je ook terug in mijn gebeden. Ik liep een keer met de hond te wandelen en zei toen tegen God: “Ik wil wel trouwen, maar wel met een leuke, donkerharige, kleine vrouw die goed kan dansen en wild is”. Zulke dingen vroeg je aan God. Het kwam enkele jaren later ook uit trouwens.”

Bekijk hieronder een klein fragment van het interview waar Paul ingaat op ontmoeting. Bekijk het volledige interview via deze link.


Ontmoeten
Meer over Ontmoeten »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.