Jan Schippers

Nieuws

17 juni 2019 door Jeffrey Schipper

SGP'er Jan Schippers zet vraagtekens bij SGP-sympathie voor Thierry Baudet

"SGP’ers zouden zich wat meer in het programma van Forum voor Democratie moeten verdiepen. Want SGP’ers zijn dan wel rechts georiënteerd, maar niet populistisch", stelt Jan Schippers van het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP in het Nederlands Dagblad. Hoe kan het dat SGP’ers minder moeite lijken te hebben met Forum?, vraagt de krant zich af.

Schippers: "In wezen is Forum net zo individualistisch als andere, niet-christelijke partijen. Onze natuurlijke bondgenoten zijn daarom altijd ChristenUnie en het CDA, die net als de SGP fundamenteel anders naar de mens en de samenleving kijken. Als ik het programma van Forum lees, verbaas ik mij ook wel over de grote sympathie in mijn eigen SGP-kring voor Forum. 

De overwinningsspeech van Thierry Baudet bij de provinciale verkiezingen, die was deels gewoon blasfemisch. Met zo’n zin als ‘Op deze rots gaan wij onze zuil bouwen’, rechtstreeks ontleend aan wat Christus over Petrus zegt. Dat maken SGP’ers echt niet mee.

Als SGP’ers moeten we een open oog hebben voor mogelijk duistere kanten bij Forum. Je kunt ook zó blij zijn met het tegengeluid van Forum rond het cultuurrelativisme, dat je de schaduwkanten niet meer ziet."

Lees het volledige interview in het Nederlands Dagblad

Reacties

T
Geachte Heer Schippers beseft u wel wat u zegt ? U werkt liever samen met partijen zoals CU die willens en wetens de Nieuwe Wereld orde promoten en een angst beleid voeren ten aanzien van het klimaat gebaseerd op leugens die permanent als een mantra herhaald worden . Daarnaast werkt deze partij samen met de kommunistische / marxistische groenlinksen en de atheïstische D’66 . Heeft u daar wel eens over nagedacht . ?
Ha, zoveel clichés... beste Theo, woon jij boven A.P.?
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify