Branden Israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 juni 2019 door CIDI

Hamas dreigt Israël aan te vallen met gifballonnen

Deze week presenteerde Hamas een nieuwe ontwikkeling in de terreurstrategie: in een videoclip is een groep terroristen te zien die ballonnen met – aldus de video – giftige stoffen voorbereiden, meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

Sinds het begin van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ in maart 2018 hebben terreurballonnen en vliegers met explosieven of brandbare materialen voor 2.000 branden gezorgd in zuidelijk Israël. Deze branden verwoestten 3.400 hectare bos-en landbouwgrond en veroorzaakten een ecologische ramp in Zuid-Israël. Onlangs presenteerde Israël een nieuwe wapen in strijd tegen deze vorm van terreur.

Israëlische inwoners van het gebied zijn boos, en eisen een hardere aanpak door het leger om de vijandigheden te stoppen. “Het maakt niet uit hoe, maar ons leven wordt dagelijks geterroriseerd”, zeggen ze. “Of het nu komt van een bom, rakket of een ballon, de schade blijft groot en de ontregeling van ons leven is enorm.” Israëlische analisten denken dat Hamas de verkiezingstijd misbruikt voor steeds meer acties, in de wetenschap dat Israel op dit moment geen oorlog zal beginnen.

Lees hier meer op de website van het CIDI.


Conflict Israël-Palestijnen
- Eppo Bruins was met ChristenUnie-fractie in Israël: 'leerzame maar verwarrende week'
- Christenen voor Israël doet feitencheck na eenzijdige uitlegvideo NOS
- Hamas-prominent roept Palestijnen op om 'iedere Jood op aarde af te slachten'
- Hamas publiceert schokkende video: een nieuwe generatie terroristen wordt klaargestoomd
- Tweede Kamer wil stappen tegen Israël vanwege omstreden plan in Palestijns gebied
Meer over Conflict Israël-Palestijnen »

Reacties

Gifgas is een erg lastig wapen om te gebruiken, dat ontdekten de Duitsers toen die het in de Eerste Wereldoorlog uitprobeerden. In de Tweede Wereldoorlog hebben ze het alleen in zeer gecontroleerde situaties in vernietigingskampen gebruikt, maar nooit aan het front, die les hadden de militairen goed geleerd. De ballonnen van Hamas waaien met een beetje pech misschien wel naar Italië of Turkije. Ik raad het gebruik ervan met klem af.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen