Tim Keller
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 juni 2019 door Lukas ten Napel

Tim Keller: "Bij wedergeboorte zeg je: 'Ik heb altijd geweten dat God van mij hield, maar nu begin ik het pas te beseffen!'"

Hoe weet je dat je wedergeboren bent? Predikant Tim Keller geeft in deze video van Geloofstoerusting geeft Tim Keller een korte toelichting op deze vraag.

“Het hart wordt geroerd en je verstand wordt verlicht. De geestelijke waarheid die je misschien wel eerder gehoord hebt, maar eerst niet belangrijk vond, dringt nu wel door. Ik kan niet uitleggen hoe het voelt wanneer iemand die al zijn of haar hele leven in de kerk komt zegt: “Er is iets gebeurd! Ik kende deze Bijbelteksten mijn hele leven al, maar het lijkt alsof iemand het licht heeft aangedaan.” Wat ze daarmee eigenlijk zeggen is: “Ik heb altijd geweten dat God van mij hield, maar nu begin ik het pas te beseffen!”

Error: could not load events

Augustinus zou zeggen: “Het kenmerk van een herboren christen is dat de liefde van je hart weer op orde gebracht wordt. Dus niet dat je alleen met je verstand zegt dat je van God houdt, maar dat Hij niet je belangrijkste drijfveer in je leven is. De liefde voor roem en onderscheidingen is groter dan de liefde voor God. Wanneer je liefde voor Hem meer werkelijkheid in je hart wordt, dan worden liefdes opnieuw geordend en verandert je leven.”

Bekijk hieronder het volledige fragment van Kellers meditatie:


Liefde
- Deze 10 Bijbelteksten wakkeren de LIEFDE in je aan
Meer over Liefde »

Reacties

E
Prachtige preken van Keller, zijn op YouTube te vinden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.