koptische christenen

Dagelijks leven

17 juni 2019 door Kerknet

Koptische christenen in Egypte aangevallen na Facebookpost

Na een ongelukkige Facebookpost met kritiek op een plaatselijke islamitische geestelijke werd het huis van een koptische christen aangevallen. Dat meldt Kerknet.

Volgens International Christian Concern (ICC) werden koptische christenen na een ongelukkige post met kritiek op een plaatselijke islamitische geestelijke aangevallen. Het incident vond plaats op pinkstermaandag in Ishnin, in Boven-Egypte. Het bericht was korte tijd te zien op de Facebookpagina van Fadi Yousef Tildri, maar die zegt dat zijn Facebookpagina werd gehackt. Dat belette een groep moslims niet om zijn woning te bestormen en de meubels en elektrisch apparaten te vernielen. Ook de woningen van twee van zijn neven werden aangevallen.

Bij de andere christenen is de angst voor nieuwe aanvallen groot. De dinsdagmarkt werd uit veiligheidsoverwegingen afgelast. Christelijke winkeliers sloten hun winkels. Volgens ICC is er bij vele inwoners een grote sympathie voor de Moslimbroeders. Die worden ook verantwoordelijk gesteld voor het geweld. In juli was er een gelijkaardig incident in het dorp Minbal. Toen werd Abd Adel Bebawy na een post aangehouden en wegens godslastering tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld, terwijl de daders van het geweld ongemoeid werden gelaten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify