notre dame

Nieuws

17 juni 2019 door Patrick Simons

Eerste bijzondere mis in Notre Dame, toegezegde donaties blijven uit

Afgelopen zaterdag werd er een mis gevierd in de beschadigde Notre Dame. Daarbij mochten ongeveer dertig mensen aanwezig zijn. Zij moesten echter wel een bouwhelm op in verband met de veiligheid. Volgens de minister van cultuur bestaat er namelijk nog steeds instortingsgevaar.

De mis was ter eren van de inwijding van het altaar van de Notre Dame. Dat wordt normaal gesproken ieder jaar op 16 juni groots herdacht. Dat was nu echter niet mogelijk waarop aartsbisschop Michel Aupetit besloot om een mis op te dragen. Het was de eerste sinds de kathedraal twee maanden geleden door een brand voor een gedeelte werd verwoest. De mis werd helemaal achterin de Notre Dame, in een kapel opgedragen.

De restauratie is inmiddels in volle gang, maar er is nog lang niet genoeg geld binnen. Hoewel er binnen de kortste keren grote giften werden binnen gehaald, blijft dat voorlopig vooral bij toezeggingen. Er werd namelijk voor ongeveer 850 miljoen euro aan giften toegezegd, waarvan er slechts 80 miljoen ook daadwerkelijk binnen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify