Shamil Gesser

God

17 juni 2019 door Dick van den Bos

Shamil Gesser: “De kerk moet weer even krachtig worden als in de tijd van Handelingen”

“Als lokale kerken zijn we veel teveel bezig met schema’s, structuren en tijdsplanningen. Dat verhindert de Heilige Geest. We moeten niet samenkomen in de structuur van de kerk, maar geleid door de Heilige Geest. Dat alleen kan voor echte doorbraak zorgen”, zegt voorganger Shamil Gesser. Hij gaat een maandelijkse ‘Holy Ghost Night’ organiseren in Amsterdam. Deze diensten zullen afwijken van het ‘vaste systeem’ die je in veel kerken terugziet.

Volgens Shamil zijn er veel ‘valse beloften’ terug te vinden in de kerk, juist door de manier waarop diensten zijn vormgegeven, zegt hij. “We hebben het over wonderen en de glorie van God, maar we zien vervolgens weinig wonderen en glorie van God in de diensten. Wij willen graag laten zien dat de Jezus die zich in de Bijbel openbaart, nog steeds bestaat. Die wonderen zijn niet afgenomen. We willen een betoon van Geest en kracht, waarbij zieken genezing vinden, en er veel wonderen gebeuren.”

"Het zijn juist de ‘gekken’ die God aanwakkert om revolutie te brengen."

Je zegt dat de structuur in veel diensten de Heilige Geest tegenhoudt, hoe kun je dit dan veranderen?
“God heeft ons geroepen om elke vorm van religie te verbreken. We denken vaak dat je normaal moet doen, want dan doe je al gek genoeg. Maar het normale ‘handjeklappen’, preken, offeren, liedje heeft nooit echt verandering gebracht. Alle mannen die God gebruikte voor opwekking, zijn allemaal uit hun denominatie geschopt. Religieuze leiders zeggen: ‘Zo moet het’, maar er is geen resultaat. Het zijn juist de ‘gekken’ die God aanwakkert om revolutie te brengen. Mensen zeggen dat de dienst niet langer dan twee uur zou mogen duren. Aan dit soort regels willen wij ons niet houden.”

Hoe gaan we deze maandelijkse bijeenkomsten voor ons zien?
“In de diensten komen mensen van alle verschillende kerken samen. Ze komen om allereerst eenheid te brengen in het land. Waar we het accent op leggen, is op de Heilige Geest. Het zal honderd procent geleid worden door de Heilige Geest. Net zoals je bij Jezus terug kon zien. Hij onderwees en vervolgens demonstreerde Hij het woord met kracht. Je ziet vaak dat de kerk of heel geestelijk is, maar ze missen het woord. Je ziet ook veel woord-kerken, maar daar val je in slaap. Het woord en de Geest moeten samen komen.”

Je bent nu al een tijdje voorganger, hoe heb jij dit zelf ooit geleerd?
“Op het begin legde ik veel accent op wonderen en tekenen. Maar het ding is: als de wonderen en tekenen afwezig zijn, haken veel van die mensen af. Ze zijn niet echt volwassen. Daarom is het belangrijk om de balans te bewaren.”

"Ik wil geen poppenkast, maar het echte vuur die je bij de apostelen zag."

“Toen ik op mijn 17e naar de kerk ging, volgde ik alle Bijbelstudies en bidstonden, maar toch leek het niet op hoe de kerk in Handelingen leefde. Daarom raakte ik er verveeld van. Veel mensen die op dat punt komen, gaan weer terug in de wereld. Maar ik wilde hier verandering in brengen. Ik wil geen poppenkast, maar het echte vuur die je bij de apostelen zag.”

Hoe ziet dat eruit?
“Allereerst wil ik onbekeerden tot bekering zien komen. Ook geloven we dat mensen gedoopt worden in de Heilige Geest en dat geestelijk dode lichamen weer opgewekt worden.”

“Er zijn veel bedieningen in Nederland met een grote naam, maar niet met een grote zalving. Ik lijk liever op David, die voorheen niet zo bekend was, maar wel intiem leefde met de Heer. Saul had de positie, maar God wil een nieuwe generatie David’s oprichten. Mensen die puur en rein leven, en gezalfd zijn.”

Reacties

S
Gewetensvraag inderdaad! Aan de andere kant: in Handelingen wisten mensen meteen dat ze fout konden zitten en ze konden zich bekeren. Misleiding had in die tijd wat minder kans.
REAGEER
J
Willen we nou echt terug naar de tijd van Handelingen?

Toen er leugenaars dood neervielen en iedereen alles gemeenschappelijk had....
N
En op 1 preek 3000 mensen tot geloof kwamen,mensen verlost werden van demonen en of(ongeneselijke ) ziekte?

Wat mij betreft ,ja doe maar!
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify