Ben en Caleb

Dagelijks leven

20 juni 2019 door Hour of Power

Caleb Ketting had een drugsverslaving en vader Ben maakte carrière: "Ik was druk en ik had mijn loopbaan bij de EO. Dan moet je kleur bekennen en zeggen wat is er bij ons fout gegaan?"

'Toen Caleb “aan de gang was” hebben we zijn telefoon afgepakt, daar stonden hele vage berichten in. Ik heb veel programma’s over verslaafden gemaakt dus ik wist wel een beetje hoe dat werkt’, vertelt Ben Ketting over de wietverslaving van zijn zoon Caleb. Vader en zoon Ketting zitten haast gebroederlijk naast elkaar op de bank bij Jan van den Bosch, maar lange tijd hield Caleb zijn verslaving met leugens en misleiding bewust geheim voor zijn vader. In deze bijzondere vaderdaguitzending vertellen beide mannen waarin ze tekort schoten en wat de verslaving van Caleb teweeg bracht.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

‘Ik keek altijd heel erg tegen mijn vader op en had veel respect voor hem. Hij maakte mooie liedjes en presenteerde verschillende programma’s. Maar toen het tussen mijn vader en moeder in hun huwelijk niet goed ging toen viel het respect voor mij in één keer weg. Toen wilde ik mijn eigen ding gaan doen. Daar was ik ook heel eigenzinnig in’, zegt Caleb over de aanleiding voor de verwijdering tussen hem en zijn vader.

Huwelijksproblemen
‘Ieder huwelijk heeft zijn up’s and down’s en dat hebben wij ook gehad. Kim komt uit Amerika en ik kom uit Nederland. Er waren zoveel verschillen. Dat moet allemaal samengaan. We zijn laat begonnen, Kim is eerder getrouwd geweest en had drie kinderen. Haar dochter kwam met haar mee, haar twee zoons bleven bij hun vader. Dus ik kwam van een vrijgezellenbestaan in een gezinsituatie terecht en dat was niet makkelijk. Ik was druk en ik had mijn loopbaan bij de EO. Dan moet je kleur bekennen en zeggen wat is er bij ons fout gegaan?’, vertelt Ben Ketting over zijn huwelijksproblemen.

Stoned
‘Opeens vind je bij je zoon, die altijd een heel lief jongetje was, wiet onder zijn kussen. Ik greep altijd raak, hij verstopte het niet goed. Ik heb ook een enorme band met Caleb, het is wel mijn zoon. Mijn eerstgeborene en ik hou ontzettend van hem. Je wilt dat hij het goed doet en het ging niet goed. Ik zag dat zijn school niet goed ging, hij bleef maar in zijn bed liggen. Dan ging ik ‘s nachts even naar de wc en dan kwam Caleb opeens hartstikke stoned binnen. Dat ging zo maar door’, zegt Ben.

Rock Bottom
‘Ik wilde eigenlijk heel graag dat mijn ouders mij loslieten om de verkeerde redenen. Ik weet nog wel dat we samen in de auto op weg naar de kliniek met z’n drieën gebeden hebben en God om hulp vroegen. Dat was wel echt een pijnlijk moment’, zegt Caleb. ‘Hij moest rock bottom gaan en echt beseffen dat hij hulp nodig had. Op een gegeven moment zei hij na de zoveelste poging: ‘papa, ik kan het niet alleen. ik heb hulp nodig’. En daar had ik op gewacht, het moment waarop hij zei: ‘papa ik kan het niet’. Dat wil je horen als ouder, dan kun je zeggen: kom maar’, vult vader Ketting hem aan.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Vanaf dat moment gaat het beter met Caleb en hij is inmiddels al langer dan een jaar van de drugs af en clean. Hij zingt tot slot nog een prachtig zelfgeschreven lied.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify