Bart Jan Spruyt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juni 2019 door Patrick Simons

'Voor de CU'ers ben je pas christen als je jezelf nadrukkelijk distantieert van die fascisten van Forum'

Het loopt de laatste tijd op zijn zachtst gezegd niet altijd even lekker tussen SGP en ChristenUnie. Binnen die laatste partij wordt er dan ook regelmatig gezegd dat SGP veranderd is. Onder andere scheidend senator Roel Kuiper van CU stelde dat SGP steeds rechter wordt. Bart Jan Spruyt reageert hier nu op in Nederlands Dagblad.

‘Ik weet niet of de SGP zichzelf ‘rechts’ of ‘steeds rechtser’ noemt. Wel heb ik gelezen dat politici van de ChristenUnie zichzelf steeds meer ‘links’ positioneren. Ik las dat bijvoorbeeld in het interview met Paul Blokhuis in Trouw, en ik ben bang dat hij er niet eens onder lijdt, onder deze nieuwe koers in zijn politieke leven. En daarmee verwijderen CU-politici zich zozeer van de SGP dat een voorkeur voor een spoedige scheiding wordt uitgesproken.’

‘Door deze uitlatingen krijg ik een beetje de indruk dat de CU steeds meer met moreel dedain op de SGP en de achterban van de SGP neerkijkt. Voor CU’ers ben je pas christen als je de Amerikaanse president met hoon overlaadt, je nadrukkelijk distantieert van die fascisten van Forum, en oude thema’s inwisselt voor duurzaamheid en een ‘inclusieve samenleving’ waarin niet meer wordt gerookt.’

Reacties

T
Verder hoop ik wel dat de CU toch zoveel mogelijk afstand houdt tot de pro abortus partij D66. Want de baarmoeder hoort mijnsinziens de veiligste plek van de wereld te zijn. De baarmoeder mag Nooit een slachthuis voor een foetus worden!
D
De politieke radicalisering die Spruyt bij de CU signaleert zie je tevens in invloedrijke kringen als kerken en universiteiten. Het zou me niet verbazen als dit verschijnsel zich ook elders in Europa voordoet. Dit berust dan niet op toeval, maar is het werk van George Soros, stroman van de Rothschild familie met haar vermogen van honderden biljoenen dollars (15 cijfers vóór de komma), die al 30 jaar met succes zijn corrupte machinaties bedrijft. De verkiezing van de Franse president Macron lijkt ook vooral Soros' werk te zijn geweest.
Y
Tsja sgp, als 't kwaakt, waggeld en snaterd als een eend, misschien is 't dan wel eend.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.