Paula Schot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 juni 2019 door Patrick Simons

SGP-politica: "Natuurlijk houden SGP-vrouwen van seks"

Paula Schot werd vorig jaar in het hele land bekend omdat ze lijsttrekker werd voor SGP in Amsterdam. Volkskrant interviewde de uit Zeeland afkomstige politica waarbij er opvallend veel naar seksualiteit werd gevraagd.

In het interview is Schot zeer uitgesproken. Zo vertelt ze te beseffen dat haar gedachtegoed afwijkt van de norm, zeker in Amsterdam. “Maar heel Nederland is tegenwoordig zo’n beetje het Sodom en Gomorra. We romantiseren de vrije moraal, waarom hebben we het niet vaker over de keerzijde? De eenzaamheid? Het hoge aantal abortussen en scheidingen?” De politica ergerde zich aan de uitspraak van Lilianne Ploumen die over SGP zei dat ze niet houden van vrouwen die seks hebben. “Dat vind ik kwalijk en dom. Wij zien seksualiteit en intimiteit juist al heel belangrijk binnen het huwelijk. Natuurlijk houden SGP-vrouwen van seks. Het is één van de fundamenten van je relatie, naast vertrouwen natuurlijk. We krijgen niet voor niets meer kinderen dan gemiddeld.”

Desgevraagd reageert ze ook nog op de zogeheten tweede feministische golf. “Het feminisme heeft voor mij ook een keerzijde:  het recht op abortus. Ik geloof dat we de geest van de wet verloren zijn. Het ging om uiterste noodsituaties, maar inmiddels mag je het niet meer aanstippen of je wordt als vrouwenhater weggezet. Dat ondermijnt het debat.”

Reacties

S
Het wordt tijd dat we seks en geloof uit het verdomhoekje halen. Wij zijn net zo dol op seks als ieder ander mens
H
Mooie reactie. Ik ben hoofdredacteur van een professioneel kerkblad en in mijn voorwoorden schuw ik geen enkel onderwerp, behalve seks... Ook pastores vermijden het en op de kansel van de kerken hoor ik er nooit over. Nou ja beter dan doen dan erover praten ;-)
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.