schalk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juni 2019 door Patrick Simons

Peter Schalk zwaait af bij RMU: "Tijd dat christenen achterover kunnen leunen ligt ver achter ons"

Peter Schalk stopt bij de Reformatorisch Maatschappelijke Unie. Eind dit jaar stopt de bestuurder bij de vakorganisatie. Schalk, die recent nog uitgebreid met CIP.nl sprak, werd na het bekendmaken van dit besluit geïnterviewd door het Reformatorisch Dagblad.

Zo vertelt Schalk desgevraagd over een dieptepunt in de afgelopen jaren.  “In het jaar 2000 zei iemand van D66 in de Tweede Kamer: “Vroeger dachten we dat God het leven gaf en nam, maar wij hebben de teugels van ons leven zelf in handen genomen.” Dat raakte me diep. Het is de kern van de mens die in zonde is gevallen en tekenend voor hoe steeds meer mensen in het leven staan.”

Het is volgens Schalk ontzettend belangrijk om als christen te laten zien waar je voor staat: “Natuurlijk zijn er moeilijke momenten geweest, maar ik ga niet met mijn rug tegen de muur staan en zeggen dat ik het niet meer weet. De tijd dat christenen achterover kunnen leunen ligt ver achter ons. De samenleving spoort christenen meer dan ooit aan om te laten zien waar ze voor staan. Dat we christen zijn, moet aan ons gemerkt worden. Daar dwingt de samenleving anno 2019 ons toe”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.