hans maat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 juni 2019 door Patrick Simons

Nederland heeft God nodig: "Ik vind dat we de Heilige Geest hebben verwaarloosd"

Wat zou Hans Maat eigenlijk zeggen als hij de christenen in Nederland toe zou mogen spreken? En hoe gaan we volgens hem om met de Heilige Geest?. In een video-interview met CIP.nl geeft hij antwoord op deze vragen. 

"Ik zou dan eigenlijk willen vragen of ze niet ook missen dat er zo weinig mensen tot geloof komen. Daar zou ik mee beginnen. En of ze daar niet onder lijden. En wanneer ze dat niet doen, waarom hun bewogenheid er dan niet is. Dat is niet als  kritiek bedoeld, maar ik denk dat Nederland hartstochtelijk God nodig heeft." 

Maat: "Ik denk dat de kerk daarvoor hartstochtelijk de Heilige Geest nodig heeft. Ik vind dat we Hem hebben verwaarloosd. Misschien wisten we niet zoveel van Hem af of hebben we er geen onderwijs in genoten, maar waarom zouden we ons niet uitstrekken naar dat meer?" 

"Mijn boodschap voor nu, dat is misschien eenzijdig maar dat moet dan maar even, mijn booschap voor nu: als je een discipel van Jezus wil zijn. Doe dat dan niet alleen maar met goede werken en mooie dingen doen, maar zoek ook de leiding en de kracht van de Heilige Geest. 


Heilige Geest
- De kracht van de Heilige Geest is er wel maar wordt niet gebruikt
- Hoe kun je vervuld raken met de Heilige Geest?
- Wat iedere christen volgens ds. Simons zou moeten weten over de Heilige Geest: "In de kerk is veel onkunde over de Heilige Geest"
- Dominee Ben merkt dat kerkgangers nieuwsgierig worden naar de Heilige Geest: "De Heilige Geest druppelt de traditionele kerk binnen"
- Wat gebeurt er met je als je wordt vervuld met de Heilige Geest?
Meer over Heilige Geest »

Bekijk de hele videoserie

Reacties

Ik hoor wel eens zeggen: Ja maar de Heilige Geest is in alles wat ik doe en zeg! Met als excuus dat het niet moeten zoeken in externe uitingen of manifestaties. Vaak bespeur ik een te voorzichtige gevoeligheid voor dit alles. Weglaten uit de eredienst zie je dan ook niet zelden.Heel jammer, want bij goede en duidelijke leiding, kan het ook tot opbouw zijn en kunnen openbaringen de gemeente richting geven. Weglaten hiervan kan leiden tot een levenloze liturgie!
Misschien is men bang geworden van "externe uitingen en manifestaties, gelet op dwaasheden en excessen ...
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!