Cycle for Hope

Nieuws

13 juni 2019 door Geerten van Breugel

Cycle for Hope: omzien door afzien

Van 27 t/m 29 juni worden bijna alle tochten van Cycle for Hope gereden. Op die dagen gaan ruim 200 fietsers bijzondere uitdagingen aan.

 

Op 27 juni start in Dordrecht Rondje Nederland. Dertien teams gaan in estafette langs de randen van Nederland, een tocht van maar liefst 1.200 kilometer, die zij in 48 uur hopen af te leggen. Midden in de nacht wielrennen in de regen, of overdag in de brandende zon… er zijn constant fietsers onderweg, ook als de spieren zeer gaan doen en de vermoeidheid steeds meer toeslaat.

Op 29 juni wordt, eveneens vanuit Dordrecht, de Cycle for Hope Toertocht verreden. De route voert richting de Betuwe, met uitdagende afstanden van 90, 140 of 200 kilometer. Voor dames die graag samen op pad gaan is er een speciale Ladies Ride van 120 kilometer. Ook bij de Toertocht zoeken de fietsers hun eigen grenzen op.

En waarom gaan ze deze uitdagingen aan? Voor de cliënten van De Hoop, de ggz-instelling voor verslaving en psychiatrische problematiek in Dordrecht. Met hun afzien zien de fietsers om naar de cliënten: ze laten zich sponsoren en zorgen er zo voor dat bijvoorbeeld de inloophuizen van De Hoop open kunnen blijven, waar eenzame en dakloze mensen een veilige plek vinden.

Voor de jongste fietsers (tussen 4 en 12 jaar) is er ook een evenement: de Dikke Banden Race. Die wordt op zaterdag 29 juni verreden op het terrein van De Hoop. Op deze dag is ook de open dag van De Hoop, met een afwisselende markt, rondleidingen, spreker Gert Hutten van Tot Heil des Volks en verschillende foodtrucks. Een reden te meer om naar De Hoop te komen!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify