abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 juni 2019 door Johan den Hartogh

30.000 mensen vermoord in Nederland

Wat een heftige titel: 30.000 mensen vermoord’. Heel veel Nederlanders weten niet eens dat het om zoveel levens gaat. We hebben het hier over mensen zoals u en mij. Maar dan in de fase toen we nog in de buik zaten. Er worden in Nederland nog steeds erg veel zwangerschappen afgebroken. Een mensenleven wordt beëindigd. Er vloeit bloed.

In een lange preek tegen de farizeeërs in Mattheus 23:35 zegt Jezus:
“Al het onschuldige bloed dat op aarde is vergoten zal jullie worden aangerekend”.

Een pittige uitspraak die Jezus hier doet. Persoonlijk had ik dit niet van Hem verwacht.

Toch geloof ik dat Hij daar sprak over een altijd geldig principe. Namelijk, onschuldig bloed wordt door God aangerekend. Er is een openstaande rekening totdat...

...er vergeving komen. Jezus bloed kan het schoonwassen. Daarom blijven wij bidden. En blijven we vergeving vragen. En geloven wij dat er een dag zal komen dat er geen abortussen meer worden gedaan in Nederland.

Of we nu 1, 6, 12, 24, 36 weken zijn. En of we nu 1, 4 of 42 jaar zijn. In al deze fasen waren wij mens. U en ik zijn een paar weken oud geweest toen ons hart voor het eerst begon te kloppen. Het was jou hart. Dat kloppende hartje wordt in ons land duizenden keer bruut gestopt. Dit raakt me. Ik huil.

We hebben veel gebeden dat abortusartsen, politieke leiders en vele anderen in ons het land gaan erkennen dat er een mens aan het groeien is in de buik van een mama.
Nu komt er een mooie nieuwe wet die het mogelijk maakt dat ouders die dat wensen, straks hun levenloos geboren kind kunnen registreren in de Basisregistratie Personen (BRP).

Dit ervaar ik als een gebedsverhoring.

Ook kindjes die zijn geaborteerd kunnen worden geregistreerd. En daarmee worden ze erkend als MENS. Een mens kan je registreren.

Vanaf nu is het dus een klein stapje om te gaan beseffen dat we nog steeds niet mensen mogen vermoorden. Dus komt abortus in de gevarenzone. Mijn verlangen is dat steeds meer mensen gaan zeggen: “we willen geen mensen vermoorden, ook niet in de buik”.

Bidden jullie mee dat dit proces verder zal gaan?

Het zal stoppen. Die 30.000 mensen die worden vermoord (in stukken geknipt) per jaar. Het zal stoppen. Ons land zal vrij worden van het feit dat God onschuldig bloed blijft aanrekenen. Tot dat... het stopt. En vergeving wordt gevraagd! Jezus’ bloed is sterker dan welk bloed dan ook.

Johan den Hartogh houdt zich momenteel bezig met dit bidden en vasten-initiatief.


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
Meer over Abortus »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!