Peter Schalk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juni 2019 door RMU

RMU-voorman Peter Schalk kondigt vertrek aan

Peter Schalk heeft zijn vertrek aangekondigd bij vakorganisatie RMU. Het is de bedoeling dat hij aan het einde van 2019 terugtreedt als Raad van Bestuur. Dat heeft Schalk woensdag 12 juni 2019 aan het personeel van de christelijke vakorganisatie bekendgemaakt.

Schalk (58) is na zijn vertrek ruim 25 jaar het gezicht van de RMU. Sinds september 1994 als directeur en sinds 2008 als Raad van Bestuur.

De RMU-bestuurder vindt dit een goed moment om het stokje over te dragen aan een opvolger. “Ik heb mogen werken aan een prachtige organisatie voor werknemers en ondernemers. Het was bijzonder om bezig te mogen zijn met maatschappelijke en ethische vraagstukken die raken aan arbeid en beroep. De Bijbelse waarden en normen zijn daarbij van onschatbare waarde.”

Ton de Jong, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We respecteren de stap van Peter, maar zullen hem na zoveel jaren enorm missen. Gelukkig gaat het in goed overleg en hebben we tijd om een opvolger te zoeken.”

De RMU gaat op zoek gaat naar nieuwe Raad van Bestuur. In de komende weken wordt een profiel vastgesteld. Direct na de zomervakantie wordt de vacature opengesteld. In het najaar hoopt de Raad van Toezicht de sollicitatieprocedure af te kunnen ronden met een benoeming.

De Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) is een christelijke vakorganisatie voor werknemers, werkgevers en zelfstandigen met 17 duizend leden. Jaarlijks behartigt de RMU zo'n 6 duizend zaken van leden en ze komt op voor maatschappelijke belangen.

CIP.nl sprak onlangs met Peter Schalk: "In de praktijk van ons werk moeten we vooral dicht bij de Bijbel blijven".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.